- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μια μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, επεφύλασσε ο τελικός της δικώπου.
Οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνος Νικολαΐδης (απόφοιτος του 4ου Λυκείου Γλυφάδας) μετά από μεγάλη μάχη με το γερμανικό πλήρωμα πήραν την πρώτη θέση και πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο.

Ο χρόνος των παγκόσμιων πρωταθλητών ήταν 6:32.510, με τους Γερμανούς να μένουν πίσω από την ελληνική βάρκα στα τελευταία 1000 μέτρα και να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο πήρε το πλήρωμα της Νότιας Αφρικής.
Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πλήρωμα μέσα στο καλοκαίρι, καθώς τον Ιούλιο είχαν κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Τρακάι της Λιθουανίας.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου με αφορμή τη μεγάλη αθλητική επιτυχία έστειλε τα εύσημα του στο αθλητή από την Γλυφάδα αλλά και τον συναθλητή του. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μπράβο, Νίνο! Μπράβο! Μία πραγματικά ευχάριστη και αισιόδοξη είδηση: Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, πήγα στο 4ο Λύκειο Γλυφάδας για να συζητήσω με τους εκπροσώπους των μαθητών, που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκεί γνώρισα τον Νίνο Νικολαϊδη, τον πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου, ένα φλογερό νέο, που υπερασπιζόταν με πάθος και πυγμή τις απόψεις του. Την επομένη με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου στο Δημαρχείο, όπου συζητήσαμε διεξοδικά τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Προς μεγάλη μου χαρά, έμαθα ότι ο Νίνο βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να διοχετεύσει την ενέργεια και τον δυναμισμό του: Στην κωπηλασία. Χθες, μαζί με τον συνομήλικό του Γιάννη Καλανδαρίδη, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία εφήβων-νεανίδων και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ!
Αυτά τα παιδιά μας γεμίζουν με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Εύχομαι από την καρδιά μου και χρυσοί Ολυμπιονίκες! Θα περιμένω το Νίνο και πάλι στο γραφείο μου, αυτή τη φορά και ως παγκόσμιο πρωταθλητή!».

ΠΗΓΗ:www.glyfada24.gr

- Διαφήμιση -