- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899 – 2019), η Πρεσβεία της Ιαπωνίας παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, την έκθεση με τίτλο «Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία» [λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο].

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, παρουσιάζεται μία συλλογή από ιαπωνικά παραδοσιακά παιχνίδια και κούκλες που συνδέονται με εθιμικές γιορτές και αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού της Ιαπωνίας μέσα στους αιώνες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη Γιορτή των Κοριτσιών Hina Matsuri και στην Ημέρα των Παιδιών Kodomo no hi.

Κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, οι οικογένειες που έχουν κορίτσια, τοποθετούν στα σπίτια τους μια σκάλα καλυμμένη με κόκκινο χαλί, για να στολίσουν τις κούκλες hina-ningyō ντυμένες με παραδοσιακά κοστούμια, ως σύμβολο καλής τύχης για την μελλοντική ζωή των κοριτσιών. Οι κούκλες αναπαριστούν το αυτοκρατορικό ζεύγος, τους αυλικούς, τους μουσικούς και τους υπηρέτες του αυτοκρατορικού οίκου κατά την περίοδο Heian.

Στις 5 Μαΐου, η ημέρα είναι αφιερωμένη στον σεβασμό της προσωπικότητας των παιδιών και στην ευτυχία τους. Οι οικογένειες των αγοριών στολίζουν τα σπίτια τους με την παραδοσιακή περικεφαλαία των Samurai, Kabuto και τις σημαίες σε σχήμα κυπρίνου koinobori ως σύμβολα δύναμης, ζωτικότητας και θάρρους. Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, σκοπό έχουν να προστατεύουν τα παιδιά από την ατυχία και την ασθένεια.

Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη έως Κυριακή 10:00-18:00

- Διαφήμιση -