- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Η ήπια ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, η ενοποίηση με τον αστικό ιστό της Αττικής και οι φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις και κατασκευές αποτέλεσαν την ουσία των όσων αντηλλάγησαν στη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο «Οι Παραλίες στους Δήμους», που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με την Περιφέρεια Αττικής.

konstantellos

Στο σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου, κατά τον οποίο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος και στάθηκε στη μοναδική αξία της τοπικής διαχείρισης των ουσιαστικών ζητημάτων.

IMG_1140Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αρχιτέκτονα Μάιρα Μπίνιου, η οποία μεγάλωσε στη Βούλα και αποφάσισε εθελοντικά να κάνει τη δική της πρόταση – μελέτη για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, στην περιοχή της Βούλας.

IMG_1150Για την προστασία του παραλιακού μετώπου μίλησε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία έκανε λόγο για το στοίχημα της προστασίας του παραλιακού μετώπου, «στοίχημα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Αττικής. Το μέλλον των πολιτών της».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» ενημέρωσαν για τους σκοπούς και τις προθέσεις της, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει σκοπό να πουλήσει κανένα ακίνητο και ότι ο σχεδιασμός για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα προκύψει μετά την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την εκπόνηση «Master Plan». Στη συνέχεια η μελέτη αυτή θα δοθεί στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για διαβούλευση.

IMG_1188Στο πλαίσιο των εργασιών της διημερίδας στήθηκαν κάποια επιστημονικά πάνελ, τα οποίο ανέλυσαν τις πολεοδομικές, νομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Συμμετείχαν οι:

Άγγελος Σιόλας – Αντιπρύτανης Ε.Μ.Π.

Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος – Χωροτάκτης

Μαρία Μάρκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολεοδομίας στο Ε.Μ.Π.

Κωνσταντίνος Κατερινόπουλος, Δικηγόρος – Οικονομολόγος

Κίνηση για τη Διάσωση του Σαρωνικού

Παναγιώτης Παταργιάς – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Χρήστος Αναγνώστου – Διευθυντής Ερευνών ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Γεωλόγος – Ιζηματολόγος

Γεώργιος Μπάλιας, Επίκουρος Καθηγητής Περιβ/τικής Πολιτικής στο Χαροκόπειο Παν/μιο

Γεώργιος Ν. Πολίτης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Φιλοσοφίας στο Ε.Κ.Π.Α.

Γεώργιος Κατρούγκαλος – Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δ.Π.Θ.

Κωνσταντίνος Μενουδάκος – Επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ

Βασίλειος Παπαγεωργίου – Δικηγόρος, DEA Διοικητικού Δικαίου

Παναγιώτης Γκοιμήσης – Πολιτικός Μηχανικός

parousiasiΑνακεφαλαιώνοντας τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της ημερίδας, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μίλησε για αξιοποίηση ήπιας μορφής που δεν θα αλλοιώνει τη φυσιογνωμία των παραλιακών πόλεων και που θα παράγει οικονομικό αποτέλεσμα αρκετό ώστε να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες της νέας αναπλασμένης παραλιακής ζώνης. “Για να διασφαλιστεί όμως αυτό”, ο κ. Κωνσταντέλλος τόνισε πως “απαιτείται άλλη προσέγγιση, η οποία θα βάζει τους αιρετούς της περιοχής τουλάχιστον σε συναποφασίστηκο ρόλο και όχι απλώς εισηγητικό”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Μπούρας, Βλάχος, Πάντζας, Οικονόμου, Φωτίου και οι Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ανδρέας Κονδύλης, Δήμαρχος Αλίμου, ο πρ. Δήμαρχος Βύρωνα και Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης.

 

 

 

- Διαφήμιση -