- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Εδώ και αιώνες η κρητική διατροφή αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες, νοστιμότερες , και πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου.  Ο συνδυασμός από τα αγνά προϊόντα της Κρήτης, οι παραδοσιακές συνταγές και το μεράκι των δημιουργών, μας χαρίζουν γεύσεις που μας ταξιδεύουν στα ωραία μέρη της Κρήτης.

Δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά από τα αγαπημένα μας μέρη ένα μεζεδοπωλείο με ανάλογη κουζίνα.

Η Πασιφάη ήταν η βασίλισσα της μινωικής Κρήτης το 2000 π.χ, και σήμερα χάρισε το όνομα στην οικογένεια Τρουλάκη για να μας μεταφέρει τις γεύσεις της Κρήτης στη Γλυφάδα.

34

Πρόκειται για τον πιο ζεστό και φιλόξενο χώρο που έχετε επισκεφτεί τα τελευταία χρόνια. Η απόλυτη κρητική διακόσμηση κυριαρχεί στο χώρο, τα χρώματα του μαγαζιού δημιουργούν μια άψογη αρμονία μεταξύ τους, ενώ με την πρώτη είσοδο στο χώρο, οι υπέροχες μυρωδιές προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθεί.

36

Το πρώτο κέρασμα της παραδοσιακής τσικουδιάς είναι σίγουρο ότι θα σας βάλει στο κλίμα της βραδιάς, ενώ η πρώτη ματιά στον κατάλογο θα σας είναι ένας μικρός ευχάριστος πονοκέφαλος για το τι θα πρωτοεπιλέξετε…

1

Ο Αβλαβής Χοίρος, Ο Μινώταυρος, Το Κατσίκι στο φούρνο, Το Απάκι, Το Γαμοπίλαφο, Η Σφακιανή πίτα, Ο Πόδας του Αφέντη, Το Μυδοπίλαφο, Τα Σκαλτσούνια με χωρταρικά και πολλά άλλα θα σας αφήσουν με ένα μεγάλο πλατύ νοσταλγικό χαμόγελο μετά από κάθε μπουκιά.

2

Μαζί με τα υπέροχα εδέσματα φυσικά, η αυθεντική τσικουδιά δεν γίνετε να λείπει από κανένα τραπέζι που θα γίνει ο καλύτερος φίλος της παρέας σας. Αν δεν είστε φανατικός λάτρης της τσικουδιάς, το παραδοσιακό κρασί της νήσου, «Μαρουβάς» δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

maxresdefault

Και επειδή μιλάμε για Κρητικούς, φαί και πιοτό χωρίς γλέντι δεν γίνεται! Οι μαντινάδες υπό την συνοδεία της λύρας και του λαούτου, θα σας ξεσηκώσει από το τραπέζι σας.

Φεύγοντας από το Πασιφάη, το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν είστε, θα νιώσετε σίγουρα κρητικοί.

Σπύρος Μάρης

 

 

 

- Διαφήμιση -