- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το κατανυκτικό και χαρμόσυνο κλίμα που επικρατεί το Πάσχα, αναβιώνει κάθε χρόνο μέσα από τα παραδοσιακά έθιμα που λαμβάνουν χώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Για να ζήσετε ένα ξεχωριστό Πάσχα όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, το Attica Coast σας προτείνει τους καλύτερους κοντινούς πασχαλινούς προορισμούς με άρωμα θάλασσας.

ydra2

Ένα από τα διαμάντια του Αργοσαρωνικού, η γραφική Ύδρα, απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, και αναβιώνει κάθε χρόνο πρωτότυπα και εντυπωσιακά έθιμα. Την Μ. Παρασκευή το πασχαλινό υπερθέαμα του επιταφίου που μπαίνει στη θάλασσα μετά την περιφορά, αποτελεί μια μοναδική και άκρως εντυπωσιακή εικόνα, την οποία μπορούν να απολαύσουν αποκλειστικά οι επισκέπτες της Ύδρας. Ο κόσμος με κεριά και γεμάτος κατάνυξη συγκεντρώνεται στο λιμάνι του νησιού όπου κορυφώνεται το Θείο δράμα.

Την Κυριακή του Πάσχα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης «μεταδίδεται» σε όλο το νησί, η φύση «φοράει» τα γιορτινά της χρώματα, οι ντόπιοι ρίχνουν κροτίδες και βεγγαλικά, ενώ στο τέλος της ημέρας ο Ιούδας καίγεται στην πυρά. Η περιπλάνηση στα γραφικά καλντερίμια, μια βόλτα στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, το ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι και τα αμέτρητα στέκια για θαλασσινούς μεζέδες συνθέτουν την εικόνα του ιδανικού Πάσχα στην Ύδρα.

ydra

Μια εναλλακτική πρόταση για τις άγιες μέρες του Πάσχα είναι το μικρό αλλά άκρως γραφικό νησάκι του Πόρου, το οποίο αποπνέει κατανυκτική αύρα καθηλώνοντας του επισκέπτες. Ξεκινώντας με το πρωινό πλοίο (9.00 πμ) από τον Πειραιά μέσα σε λίγη ώρα μπορείτε να αντικρύσετε το καταπράσινο και ανοιξιάτικο τοπίο της Χώρας που σας καλεί να εξερευνήσετε τα σοκάκια της και να γευτείτε νηστίσιμα παραδοσιακά πιάτα στα ταβερνάκια της. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής κάτοικοι και επισκέπτες κρατώντας κεριά και ψέλνοντας ύμνους συνοδεύουν τους επιταφίους των τεσσάρων ενοριών, σε μια ατμόσφαιρα άκρως συγκινησιακή. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα όλο το νησί γεμίζει αρώματα από το αρνί, τη μαγειρίτσα και τους υπόλοιπους μεζέδες. Το φιλόξενο και όμορφο περιβάλλον του νησιού θα σας κάνουν να ζήσετε ένα ξεχωριστό, γνήσιο Πάσχα.

poros

Στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού, μια ανάσα από την Αθήνα, βρίσκονται οι Σπέτσες, οι οποίες αποτελούν έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για τις ημέρες του Πάσχα. Την Μ. Παρασκευή ολόκληρο το νησί βάζει τα «καλά» του για να ακολουθήσει τις περιφορές των επιταφίων -της Αναλήψεως, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Νικολάου- κορυφώνοντας το κλίμα συγκίνησης. Στις Σπέτσες, όπως και στη Ύδρα, η Κυριακή του Πάσχα περιλαμβάνει το έθιμο καύσης ομοιώματος του Ιούδα, το οποίο λαμβάνει χώρα στην πλατεία της Κουνουπίτσας. Το νησί θα σας κερδίσει με την αρχιτεκτονική του, τις υπέροχες παραλίες και τα ιστορικά του αξιοθέατα, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, για να θυμίζουν τις ένδοξες ημέρες της Επανάστασης. Με σύμμαχό σας τον καιρό, θα ανακαλύψετε τα σοκάκια και την ανθισμένη φύση κάνοντας περιπάτους και χαλαρές βόλτες.

spetses

Κάνοντας μια σύντομη εξόρμηση από την Αθήνα, μπορείτε να γιορτάσετε όλα τα έθιμα του ελληνικού παραδοσιακού Πάσχα, με νησιώτικη ατμόσφαιρα και κατανυκτικό κλίμα.

 

- Διαφήμιση -