- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Περιστατικό βίας καταγγέλθηκε σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης σε βάρος αλλοδαπού (έγχρωμου) μαθητή.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, που καταδικάζει το περιστατικό, υπήρξε καταγγελία για περιστατικό βίας από γονέα μαθητού κατά άλλου μαθητή δημοτικού σχολείου της πόλης.

Ο γονιός εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου και χειροδίκησε κατά μαθητή του ιδίου σχολείου, ο οποίος φιλοξενείται στο ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης.

af66ad16473b95651cc9f2e5db7f2028Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αφορμή για το περιστατικό ήταν ότι το θύμα, αλλοδαπός μαθητής, είχε διένεξη με τον γιο του δράστη.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζουν το περιστατικό και καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τις αρχές και την κοινωνία γενικότερα, να θέσουν στο περιθώριο τον δράστη και να καταδικάσουν έμπρακτα όλα τα κρούσματα ρατσισμού και βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο Δήμος δεν ανέχεται σήμερα, ούτε πρόκειται να ανεχτεί στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα πράξει ότι εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του για να τις αποτρέψει.

Τέλος, ο Δήμαρχος καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα προβλεπόμενα και να εξαντλήσουν τα περιθώρια αυστηρότητας προκειμένου η τιμωρία του συγκεκριμένου να έχει και χαρακτήρα παραδειγματισμού.

 

- Διαφήμιση -