- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Προβληματισμός επικρατεί στο «μέτωπο» των επενδυτών για το Ελληνικό, σχετικά με τις ενστάσεις που έχει εκφράσει το ΚΑΣ ως προς το ύψος των κτιρίων, που πρόκειται να κατασκευαστούν με βάση το σχέδιο της επένδυσης.

 

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, πρέπει να επανεξεταστούν τα ύψη των κτιρίων ούτως ώστε κανένα να μην υπερβαίνει τα 140 μέτρα, όσο το ύψος της Ακρόπολης.

 

Το θέμα το οποίο θεωρείται «λυμένο» με βάση τα κυρωθέντα από το ελληνικό Κοινοβούλιο και την εκτενή σχετική αιτιολόγηση, ενώ αυτό που διαμηνύεται είναι ότι ουσιαστικές αλλαγές και παρεκκλίσεις από το αρχικό πλάνο δεν μπορούν να γίνουν.

 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η πρόταση των επενδυτών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή έξι πολύ ψηλών κτιρίων- ως 200 μέτρα, και παράλληλα μία ζώνη ψηλών κτιρίων (ως 50 μέτρα) περιμετρικά από το Μητροπολιτικό Πάρκο, με βάση το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που έχει κατατεθεί και περιλαμβάνει και την ειδική μελέτη– αιτιολογική έκθεση για τη χωροθέτησή τους.

 

Με βάση την αιτιολόγηση, με τα κτίρια- τοπόσημα δημιουργείται μία πρωτότυπη αρχιτεκτονική λύση, που αποβλέπει να καταστήσει την έκταση στο σύνολό της σημείο προορισμού (landmark destination).

 

Τα κτίρια αυτά, τα οποία θα διαμορφώσουν μία εντελώς νέα και σύγχρονη γραμμή ορίζοντα (skyline) για την πόλη της Αθήνας, είναι σε θέση να της προσδώσουν -σε συνδυασμό με άλλα καινοτόμα στοιχεία της ανάπτυξης- τον χαρακτήρα διεθνούς τουριστικού προορισμού.

ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

- Διαφήμιση -