- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Ο καρκίνος του μαστού, προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 4.500 Ελληνίδες  σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης επενδύοντας στον τομέα της πρόληψης συνεχίζει το Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού-ψηλάφηση, που ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, ενισχύοντας έτσι τις δράσεις των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου και του ΚΕΠ Υγείας.

Η ψηλάφηση μαστού αφορά γυναίκες από 35 ετών και άνω και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών κο. Λάππα Ηλία.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες του Δήμου μας οι οποίες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από 9:00 πμ έως 14:00μμ στα τηλέφωνα: 210 – 9961973, 210 – 9904205 στο  χώρο των Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη). 

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή υπέρηχο μαστού του τελευταίου χρόνου.

Το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού που θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον δήμο μας θα δίνει τη δυνατότηταστις νεότερες γυναίκες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της εξέτασης μαστού από τον ειδικό και να λύσουν επίσης τυχόν απορίες για το τι είναι ψηλάφηση και γιατί πρέπει και πότε να γίνεται.

Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

 Μη φοβάστε την Πρόληψη.

 Να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος.

- Διαφήμιση -