- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σημαντικότατη επιτυχία-διάκριση με πρόκριση και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ για τον Ανδρέα Βαζαίο τον Αθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης.

Ο Βαζαίος προκρίθηκε κάνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στους ημιτελικούς των 100μ. μικτή ατομική κατά την 4η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με επίδοση 53.35 και κατετάγη 12ος σε σύνολο 88 αθλητών, κατακτώντας την πρόκριση για τη 16άδα, ενώ ο χρόνος του βελτίωσε την πανελλήνια επίδοση, που μέχρι σήμερα ήταν 54.20 και ανήκε στον Ρωμανό Αλυφαντή από τις 14 Νοεμβρίου 2009, έχοντας σημειωθεί στο Μπολτζάνο της Ιταλίας.

Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος δεν κατόρθωσε να προκριθεί στα ημιτελικά (κατετάγη 23ος), αλλά με χρόνο 53.99 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων (54.72) που κατείχε ο Βαζαίος από τις 15 Δεκεμβρίου 2012, στο προηγούμενο Παγκόσμιο σε 25αρα πισίνα, στην Κωνσταντινούπολη.

 

bazeo4

Ο Ανδρέας Βαζαίος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα, όπου συνεχίζει να μένει με την οικογένεια του.

Από τεσσάρων χρονών ασχολείται με τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα, κάνει πρωταθλητισμό στην κλασική κολύμβηση με την ομάδα του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Αργυρούπολης. Παράλληλα, είναι μέλος της Eθνικής, αλλά και της Oλυμπιακής Oμάδας (από το 2012). Σπουδάζει ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

- Διαφήμιση -