- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Έφτασε η στιγμή που θα στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αυτή τη φορά θέλεις να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Αν όμως απογοητεύεσαι διαρκώς από το αποτέλεσμα, πρέπει να προχωρήσεις με προσεκτικά βήματα και να ψάξεις για συμβουλές. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές. Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε:

Ποιο είναι το μυστικό για ένα εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Όλα ξεκινούν από το σχήμα. Αν αγοράσετε ένα καλοσχηματισμένο και με σωστές αναλογίες δέντρο, έχετε κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Από εκεί και πέρα η πυκνότητα του είναι ένα ακόμα ζήτημα καθώς αν υπάρχουν πολλά και μεγάλα κενά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε πολύ περισσότερα στολίδια για να το στολίσετε. Θυμηθείτε ένα άδειο, ή ελάχιστα στολισμένο δέντρο είναι ωραίο μόνο όταν γίνεται από άποψη.

Φυσικό ή πλαστικό;

Το επόμενο τεράστιο ερώτημα. Πρόκειται καθαρά για θέμα προσωπικής επιλογής. Από την μία βέβαια, το αληθινό δέντρο έχει μία συγκεκριμένη μυρωδιά και χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση. Για να μην ξεραθεί μάλιστα εν μέσω εορτών, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να το αγοράσετε κοντά στα Χριστούγεννα.

Όσοι αγοράζουν αληθινό δέντρο χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ότι δεν χρειάζεται να αναζητήσουν αποθηκευτικό χώρο μετά το πέρας των εορτών.

Τα λαμπάκια

Από την στιγμή που στήσετε το δέντρο και ανοίξετε σωστά τα κλαριά του, το πρώτο πράγμα που θα τοποθετήσετε πάνω του είναι τα λαμπάκια. Εδώ πρέπει να είστε πραγματικά γενναιόδωροι μια και τα πιο εντυπωσιακά δέντρα έχουν πολλά λαμπιόνια πάνω τους.

Ο στολισμός

Για να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα του γενικού στολισμού στο σπίτι σας, μέρος του οποίου είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια καταλήξτε σε δύο συγκεκριμένα χρώματα που συνδυάζονται ωραία μεταξύ τους. Αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή, κρατήστε τα περσινά στολίδια ενός συγκεκριμένου χρώματος και συνδυάστε τα με ένα καινούριο. Όσον αφορά στο δέντρο αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι ομοιόμορφα στολισμένο και σε κάθε σημείο. Δηλαδή, δεν στολίζετε μόνο στις άκρες των κλαδιών, αλλά και προς το εσωτερικό του.

Προσέξτε να μην υπερβάλλετε στις γιρλάντες, οι μπάλες, όπως και τα παραμυθένια στολίδια, όπως ο Καρυοθραύστης ή τα ελαφάκια, είναι πάντα πιο ξεχωριστά και τραβούν την προσοχή των παιδιών.

Επιπλέον, έχετε υπόψιν σας ότι οι διαφορετικές υφές θα σας δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Ενα βασικό μυστικό στον στολισμό του δέντρου είναι οι φιόγκοι:

Πηγή: www.iefimerida.gr
- Διαφήμιση -