- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 8 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 8 Λεπτά

Στο “κόκκινο” έχει φτάσει η εγκληματικότητα στα νότια προάστια με τις ληστείες και τις διαρρήξεις να σημειώνουν ρεκόρ.

Τελευταίο κρούσμα από αυτά που παίρνουν δημοσιότητα γιατί ο παθών είναι γνωστός, αυτό της αντιδημάρχου Γλυφάδας Σάσας Πατεράκη, που βρήκε τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι που  έμοιαζε βομβαρδισμένο γυρίζοντας από τις διακοπές του Πάσχα.

Συγκλονιστική η κραυγή αγωνίας της, «τελικά είμαστε απροστάτευτοι”, συγκλονιστική και η παρότρυνσή της για τους συνδημότες της στην Άνω Γλυφάδα, “να προφυλαχθούν όπως μπορούν”.

Ακόμα όμως πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι στο αστυνομικό δελτίο της περιοχής το δικό της περιστατικό ήταν το 10ο, κι ότι η άμεση δράση έφθασε μετά από μισή ώρα.

Η αίσθηση της κοινής γνώμης, ότι αφ’ ότου τα αστυνομικά τμήματα συγχωνεύθηκαν σε πολλούς δήμους των νοτίων προαστίων,  η εγκληματικότητα “αποθρασύνθηκε”, απέχει από την πραγματικότητα, αφού η πραγματική αιτία βρίσκεται στην έλλειψη αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονται αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες, σε άλλα καθήκοντα και στη φύλαξη προσώπων.

Θα πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναλώνεται σε δηλώσεις ότι “δεν θα γίνουμε Φαρ – Ουέστ” μετά τον τραυματισμό του επιχειρηματία στην Κηφισιά, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, και τα “περί αυτοδικίας” με τον υπερήλικα που συνελήφθη, επειδή προστάτευσε τον εαυτό του πυροβολώντας τον ληστή που μπήκε στο σπίτι του. Το μόνο που δεν μας είπε ο κ. Τόσκας είναι ότι όποιος δεν έχει την ψυχραιμία να κάνει τον κοιμισμένο όταν αντιλαμβάνεται ληστές μέσα στο σπίτι του, θα πρέπει να τιμωρείται.

Μετά το μπαράζ των τελευταίων κρουσμάτων και των διαμαρτυριών των πολιτών, με πρωτοβουλία των Δημάρχων της νότιας Αθήνας θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Τόσκα στο υπουργείο την ερχόμενη Παρασκευή.

Καλλιακμάνης: Φταίει η κακή διαχείρηση του προσωπικού

Η τελευταία έξαρση της εγκληματικότητας στις περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής είναι σίγουρο ότι οφείλεται στην έλλειψη Αστυνομικής δύναμης, ιδιαίτερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και στην Διεύθυνση Αστυνομίας νοτιοανατολικής Αττικής.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δίνει ο πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής (ΕΑΥΝΑΑ) Γιώργος Καλλιακμάνης για τη δυναμική της Αστυνομικής Διεύθυνσης που καταρίπτουν τους ισχυρισμούς της πολιτικής ηγεσίας περί μη “διαρροής” ανθρώπινου αστυνομικού δυναμικού σε άλλες απασχολήσεις εκτός αυτών για τις οποίες βρίσκονται στην ΕΛ.ΑΣ., την προστασία του πολίτη δηλαδή.

Από τα 420 άτομα που φαίνονται ότι βρίσκονται στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής, τόνισε χαρακτηριστικά, 80 άτομα διατίθενται για την φύλαξη προσώπων και ενδεχόμενων στόχων, ενώ άλλα 70 άτομα εκτελούν καθημερινά πάγιες υπηρεσίες και μέτρα στο κέντρο της Αθήνας. Από δε την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας 25 άτομα διατίθενται για τις μεταγωγές και στα δικαστήρια, καθημερινά.

Συνέπεια των παραπάνω όπως τονίζει ο κ. Καλλιακμάνης είναι ο Έλληνας πολίτης κάτοικος των περιοχών της Ν/Α Αττικής να είναι εντελώς απροστάτευτος, ενώ από την άλλη προστατεύονται και φυλάσσονται τα σπίτια πολιτικών και άλλων προσώπων, από την ήδη αποψιλωμένη δύναμη των υπηρεσιών την Ν/Α Αττικής”.

“Αν δεν σταματήσει η διαρροή του ανθρώπινου δυναμικού της Διεύθυνσης προς άλλες κατευθύνσεις,  αν ο αστυνομικός δεν αφαιθεί να κάνει τη δουλειά για την οποία βρίσκεται στην ΕΛ.ΑΣ., δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και η εγκληματικότητα θα αυξάνεται διαρκώς. Η κακή διαχείριση του προσωπικού είναι ο παράγοντας που αποψιλώνει την Αστυνομία από το έμψυχο δυναμικό, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας στα νότια προάστια, που όσο θα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και θα αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής, θα αυξάνεται κι αυτή”.

Ένα περιπολικό από Άλιμο μέχρι… Λαύριο και λάδια από το Lidl!

Πέρα όμως από την κακή διαχείριση του προσωπικού σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στα περιπολικά που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής.

“Η κατάσταση με τα οχήματα είναι απαράδεκτη”, τονίζει ο Γιώργος Καλλιακμάνης. “Υπάρχουν τέσσερα οχήματα σε άθλια κατάσταση, φορτωμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα διαδρομών. Στην ουσία δύο από αυτά είναι λειτουργικά ενώ τα άλλα δύο έχουν προβλήματα. Κι αυτά που κινούνται, κινούνται επειδή ο Έλληνας αστυνομικός έχει φιλότιμο και παρά τον πενιχρό του μισθό βάζει το χέρι στην τσέπη και περιμένει τις προσφορές για να αγοράσει λάδια από το Lidl για τα οχήματα.

“Πώς είναι δυνατόν μ’ αυτά τα παλιά οχήματα οι αστυνομικοί να καταδιώξουν και να συλλάβουν τους κακοποιούς που χρησιμοποιούν συνήθως κλεμμένα αυτοκίνητα, καινούργια και μεγάλου κυβισμού”, αναρωτήθηκε.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και να φτάσει στ’ αυτιά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει μόνο ένα περιπολικό της Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής να καλύψει την έκταση της δικαιοδοσίας της που αρχίζει από τον Άλιμο και καταλήγει στο Λαύριο, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως των ενδιάμεσων δήμων του Κορωπίου, του Μαρκοπούλου, της Κερατέας κ. ά.

 

ΠΗΓΗ:www.vimazonline.gr

- Διαφήμιση -