- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Το 40ήμερο φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού” στη Γερμανία συνεχίζεται (έως τις 5 Νοεμβρίου)  με διάφορους σταθμούς και “οδηγό” τον “Ποδηλάτη του Κόσμου”, δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη, να συνεχίζει τη διαδρομή του από πόλη σε πόλη της χώρας.

Τελείωσε ήδη ένα δημιουργικό και περιπετειώδες τριήμερο στη Φρανκφούρτη και οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς το Λούντβιχσμπουργκ, προάστειο της Φρανκφούρτης. Σε κάθε πόλη ή προάστειο σπεύδει να αγκαλιάσει την προσπάθεια η αντίστοιχη ελληνική κοινότητα. Στόχος να αναδειχθεί ο τίτλος του φεστιβάλ: Η Ελλάδα Είναι Παντού!

Μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα δημιουργική δράση που θέλει να αναδείξει τη συνεργατικότητα, τον συνεταιρισμό, την αλληλεγγύη και την ανάγκη η ελληνική διασπορά να μετουσιωθεί σε ομογένεια.

Μέσα από αυτή την καινοτόμο προσπάθεια, που κατορθώνει να συνδυάσει την προβολή του ελληνικού πολιτισμού με προϊόντα, υπηρεσίες και αγαθά που παράγει η Ελλάδα, έρχονται κοντά Έλληνες και Φιλλέληνες, φορείς και δίκτυα που τελικά θα οργανώσουν και τα επόμενα φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”, σε Κίνα, Αυστραλία, Φινλανδία, Γαλλία.

Το φεστιβάλ γίνεται  υπό την Αιγίδα της Γενκής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γερμανία, με την υποστήριξη του ελληνικού Γ. Προξενείου στη Στουτγάρδη και την συμπαράσταση της ελληνικής κοινότητας του Λούντβιχσμπουργκ.

 

 

- Διαφήμιση -