- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σε ισχύ έχει τεθεί από τις 31 Μαρτίου του 2018 ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Νόμος 4530/2018 – ΦΕΚ 59/Α/30-3-2018).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα και την έκδοση των απαιτούμενων ΚΥΑ, όλα τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων μειώνονται κατά 50%, ενώ δεν ισχύει πλέον το δικαίωμα έκπτωσης του προστίμου κατά το ήμισυ, σε περίπτωση καταβολής του απαιτούμενου χρηματικού ποσού εντός 10ημέρου.

Επιπλέον καταργήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που οχήματα που παρεμποδίζουν ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σταθμεύουν σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας  και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι για τα μισθωμένα οχήματα καθώς και για τα οχήματα δημόσιας χρήσης, ισχύουν ειδικές διατάξεις.

Οι δημότες του Δήμου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης  μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας (213 2020 100), για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

- Διαφήμιση -