- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται πλέον στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος). Η βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).

bipo2

Το τελευταίο διάστημα, η συλλογή της έχει εμπλουτισθεί με νέα βιβλία, καθώς περισσότεροι από 3.000 τίτλοι βιβλίων έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί τα μέλη και οι αναγνώστες, ενώ αυξητικά βαίνει και ο δανεισμός των βιβλίων.

 

Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Τετάρτη 11:00 – 18:00 και Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 19:00. Παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, για πλοήγηση των αναγνωστών και εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενώ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

Το έντυπο υλικό καλύπτει όλους τους τομείς των γνώσεων με έμφαση στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Υπάρχει συλλογή πληροφοριακών βιβλίων (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλία τέχνης, ιστορίας), που χρησιμοποιούν οι αναγνώστες και περισσότερο οι μαθητές και οι σπουδαστές για τις εργασίες τους. Στη διάθεση των μαθητών υπάρχει και συλλογή με σχολικά βοηθήματα. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει επίσης σειρά ξενόγλωσσων βιβλίων για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών κατοίκων του Δήμου.

bipo1

«Μεταφέραμε τη βιβλιοθήκη μας σε νέο χώρο, πιο λειτουργικό και φιλόξενο και φροντίζουμε για τον εμπλουτισμό της και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Στηρίζουμε το βιβλίο και την ανάγνωση, με όλες τις μορφές και για όλες τις ηλικίες», προσέθεσε.

 

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας εντάχθηκε στο δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στο οποίο συμμετέχουν 151 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα.

- Διαφήμιση -