- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το ημερολόγιο μπορεί να μας δείχνει τέλη Αυγούστου, ωστόσο το καλοκαίρι δεν θα παραιτηθεί τόσο εύκολα. Αν και οι διακοπές για τους περισσότερους Αθηναίους τελείωσαν, η επιλογή μιας βραδινής βόλτας στην Παραλιακή θα είναι μια μικρή όαση παρηγοριάς στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Και όταν αυτή συνοδεύεται από μια μικρή διατροφική αμαρτία τότε μια απλή εξόρμηση γίνεται απόλαυση.

Αν κάτι που ξεχωρίζει έντονα στην διατροφή των Ελλήνων, αυτή δεν είναι άλλη από τα πολυαγαπημένα μας σουβλάκια.  Ότι φαγητό και να έχουμε σπίτι, όσο καλά κι αν έχουμε φάει όλη την ημέρα, πάντα θα βρούμε μια δικαιολογία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας σουβλάκι.

Ούτε οι αττικές ακτές φυσικά δεν μπορούν να αντισταθούν στο αγαπημένο φαγητό όλων των Ελλήνων, και το attica coast σας παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους προορισμούς της περιοχής  μας.

sav2

Τα λόγια φαντάζουν περιττά και μόνο στο άκουσμα του «ΣΑΒΒΑΣ»… Θεωρείται το καλύτερο κεμπάπ ολόκληρης της Αττικής και με παράδοση 30 χρόνων, συνεχίζει να προσφέρει έναν πραγματικό γευστικό «οργασμό» στους επισκέπτες του. Το Παραδοσιακό  κεμπάπ, το αυθεντικό Λαχματζούν με χειροποίητη πίτα, το Παστουρμαλί, το Γιαουρτλού, οι Πολίτικοι μεζέδες και πάρα πολλές άλλες γεύσεις θα αλλάξουν όλη την κοσμοθεωρία σας όσον αναφορά την έννοια του «πρόχειρου φαγητού». Τον Σάββα θα τον βρούμε στην γνωστή «Σουβλακούπολη» της Γλυφάδας, Γούναρη 35.

40c89113ac3a4f8aa3d46877fa211caf

Περνώντας από τη Βάρκιζα την επόμενη φορά, θυμηθείτε να κάνετε στάση στο γυράδικο του Ζάχου. Υπό το άρωμα της θάλασσας, θα απολαύσετε έναν από τους γευστικότερους γύρους της Αττικής. Τα καλοψημένα καλαμάκια του, ο γύρος κοτόπουλο και το θεσπέσιο μπιφτέκι του, θα γίνουν η αφορμή να πάτε και να ξαναπάτε. Οι τιμές του Ζάχου παραμένουν εξαιρετικές καθώς το κλασσικό πιτόγυρο κοστίζει μόλις 1.90. Ο «Ζάχος» σας περιμένει Βασιλέως Κωνσταντίνου 94, στην Βάρκιζα.

6C87ED6FF683B8280D6E3CC3E83D5BD0

Ήταν το 1953 όταν ο 30χρονος τότε Λευτέρης, πουλούσε σουβλάκια σε μια αυτοσχέδια ψησταριά από το καρότσι του μικρού γιού του στην Νέα Σμύρνη. Σήμερα το σουβλατζίδικο του Λευτέρη στην Αργυρούπολη θεωρείτε «θρυλικό» και με μεγάλη σπεσιαλιτέ ένα κεμπάπ ανάμεικτο από κορυφαίας ποιότητας αρνί, μοσχάρι και χοιρινό, έχει καταφέρει να έχει κορυφαία θέση στην συνείδηση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων.  Στην Αλεξιουπόλεως 56 στην Αργυρούπολη θα βιώσετε αυτό που λένε «Γεύση και Παράδοση μαζί».

biribildu_02

Στην περιοχή του Αλίμου, θα βρείτε ίσως το πιο παράξενο σουβλατζίδικο που έχετε συναντήσει στη ζωή σας. Το όνομα αυτού, Βiribildu, που στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «αυτό που γυρίζει», προδίδοντας έτσι τη διακόσμηση του μαγαζιού που θυμίζει  πραγματικά τσίρκο. Όλοι οι χώροι του μαγαζιού μοιάζουν με τα κλουβιά  που μεταφέρουν τα άγρια θηρία στο τσίρκο, ενώ ο χώρος είναι διακοσμημένος με αμέτρητα λαμπιόνια. Σε μια ατμόσφαιρα παιχνιδιού λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε τα σουβλάκια της αρεσκείας σας. Μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους.

Σπύρος Μάρης

- Διαφήμιση -