- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μια συσκευή κινητού τηλεφώνου που δεν θα πωλείται περισσότερο από 65 δολάρια, ετοιμάζει η Xiaomi , που ενδυναμώνεται συνεχώς και ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη κινεζική αγορά. H Xiaomi διαθέτει στην αγορά μία ευρεία γκάμα συσκευών και τώρα σκέφτεται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο στη low-end κατηγορία, δημιουργώντας μία συσκευή, η οποία δεν θα πωλείται για περισσότερο από 65$!

Η Xiaomi επένδυσε πρόσφατα στην Leadcore, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή chip σιλικόνης και σύμφωνα με το tech-sheet που εμφανίστηκε στην κινεζική αγορά, η Leadcore έχει αναλάβει την κατασκευή ενός low-budget smartphone, το οποίο θα βασίζεται στο LC1860 chip της Leadcore SoC, το οποίο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών A7 και τρέχει στα 2GHz. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Leadcore θα μπορεί να υποστηρίξει display στα 720p, προσφέροντας επίσης 1GB μνήμης RAM, ενώ επιπλέον στο low-end smartphone της Xiaomi αναμένεται να υπάρχει μία GPU από την Mali (Τ628), η οποία φροντίζει για τη διαχείριση των γραφικών. Χωρίς αμφιβολία, τα παραπάνω tech specs δεν είναι άσχημα, καθώς μιλάμε για μία συσκευή που εάν ποτέ την δούμε από τα μέρη μας θα στοιχίζει λίγο παραπάνω από 50 ευρώ.

Με το Redmi 1S η Xiaomi μας έχει αποδείξει ότι κάλλιστα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στην κατηγορία των low-budget συσκευών, η οποία ως γνωστόν είναι η πιο απαιτητική και δύσκολη για τους κατασκευαστές και εάν τελικώς κατορθώσει μία τόσο οικονομική συσκευή, τότε θα μιλάμε για επιτυχία.

- Διαφήμιση -