- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 16 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 16 Λεπτά

 

από το www.athinorama.gr 

ρεπορταζ : Χρυσούλα Κυριακοπούλου 

Αν ψάχνετε το μέρος όπου θα αράξετε περιμένοντας την αυγουστιάτικη πανσέληνο να ανατείλει από τη θάλασσα, η απάντηση είναι τα καλύτερα beach bars της αθηναϊκής ριβιέρας που φέρνουν το νησί στην πόλη. Από το σκηνικό δεν λείπει τίποτα: παραλία ή πισίνα, φοίνικες και μπάρες που δροσίζουν με summer μιξαρίσματα τις μέρες και νύχτες μας.

Mojito Bay

 Η μπάρα του «Mojito Bay» στην Αγία Μαρίνα ειδικεύεται φυσικά στα Mojitos
Η μπάρα του «Mojito Bay» στην Αγία Μαρίνα ειδικεύεται φυσικά στα Mojitos

Έχει το όνομα έχει και τη χάρη, καθώς εδώ θα πιείτε μερικά από τα καλύτερα Mojito της ζωής σας, extra δροσερά και νόστιμα. Και χρησιμοποιούμε πληθυντικό επειδή το Mojito το σερβίρουν σε ό,τι γεύση μπορείς να φανταστείς, από κεράσι, ανανά και καρπούζι μέχρι μάνγκο. Τον κατάλογο συμπληρώνουν εξίσου classic καλοκαιρινές μείξεις, όπως παγωμένα Daiquiri, Margarita και Caipirinha. Για αυτούς που αγαπάνε τα ’80s, η Piña Colada είναι πολύ ευχάριστη, αν και η δική μας πρόταση είναι να ξεκινήσετε με ένα ισορροπημένο Aperol Spritz παρέα με κάποιο snack. Κι όλα αυτά σε ένα σκηνικό άκρως εξωτικό, με φοίνικες και καλοκαιρινά χρώματα παντού. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί ακόμα και τον Αύγουστο θα τρέχουν διάφορα events, καθώς υπάρχουν δυο εξαιρετικοί χώροι εκδηλώσεων ακόμη και για δυνατά parties.

Παραλία Λομπάρδας, 33o χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Αγ. Μαρίνα, 2291078950, http://www.mojitobayclub.gr/

Navy Style

 To «Navy Style» στο Πόρτο Ράφτη μπορεί να σε κρατήσει στην παραλία όλη μέρα: για ηλιοθεραπεία, ποτό, φαγητό αλλά και πάρτι
To «Navy Style» στο Πόρτο Ράφτη μπορεί να σε κρατήσει στην παραλία όλη μέρα: για ηλιοθεραπεία, ποτό, φαγητό αλλά και πάρτι

Θάλασσα, δροσερά smoothies, ευρηματική cocktail collection, που παίζει με τα χρώματα και τα φρούτα της εποχής, και αναπάντεχα πιάτα με ένταση και φρεσκάδα… Πάρτε μόνο το μαγιό και σαγιονάρες σας και μείνετε στο «Navy» όλη την ημέρα: κάντε βουτιές στην παραλία, αράξτε στα παιχνιδιάρικα πουφ και καθώς η ώρα περνάει πιάστε θέση στους καναπέδες γύρω από την μπάρα. Οι μείξεις είναι μεγάλο ατού εδώ και παντρεύουν κλασικές προτάσεις με νέες ιδέες. Μπορείτε βέβαια να ζητήσετε το δικό σας tailor made ποτό – οι bartenders είναι εξαιρετικοί στο να υλοποιούν τις επιθυμίες σας. Στην ενότητα του φαγητού, τα best seller είναι πολλά. Το Greek burger είναι διάσημο, το ίδιο και το ριζότο με παστράμι, ενώ οι επιδόσεις τους είναι πολύ καλές και στη σχάρα – βλέπε πικάνια και rib-eye Black Angus. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη παίζει live και κάθε Παρασκευή all day party με ήχους mainstream και chill out.

Αγίας Μαρίνας 50, Πόρτο Ράφτη, 2299075675

Porto Marina

 Με νέο look επέστρεψε το «Porto Marina»
Με νέο look επέστρεψε το «Porto Marina»

Ξεκινάς για Πόρτο Ράφτη και βρίσκεσαι στο… Μαϊάμι. Το «Porto Marina» έκανε ολικό lifting και ντύθηκε σε λευκό και κόκκινο, δίνοντας μια κοσμοπολίτικη νότα στην περιοχή –ακόμα και ο σχεδιασμός της πισίνας παραπέμπει στον εξωτικό προορισμό– και έναν επιπλέον καλό λόγο για «summer in the city». Οι ξαπλώστρες και τα πουφ είναι ιδανικά για χαλάρωση όσο απολαμβάνετε φρέσκους χυμούς, frozen cocktails και δημιουργικές προτάσεις σε pasta από την κουζίνα του αδελφού «Ammos». Ξεχωρίζουν οι διάφορες εκδοχές του Daiquiri και τα δροσερά Asian ζυμαρικά.

Αυλακίου 52, Πόρτο Ράφτη, 2299075212

Holy Beach

 Εξωτικές μείξεις από τον Xavier Μισαηλίδη του «Holy Spirit» στο «Yabanaki» της Βάρκιζας
Εξωτικές μείξεις από τον Xavier Μισαηλίδη του «Holy Spirit» στο «Yabanaki» της Βάρκιζας

Το γνωστό και αγαπημένο bar spot της Γλυφάδας για μια ακόμα χρονιά πιάνει παραλία στο Yabanaki με τον Xavier Μισαηλίδη να φέρνει τροπικό αέρα και στη Βάρκιζα. Ο κατάλογος έχει φρεσκαριστεί και είναι ξεκάθαρα tiki, με συνταγές που έχουν ένα και μόνο σκοπό: να σε ταξιδέψουν και να σε κάνουν να περάσεις καλά. Παρελαύνουν όλα τα γνωστά εξωτικά ποτά σερβιρισμένα με παιχνιδιάρικη διάθεση, φρέσκα υλικά, αλλά χωρίς φανφάρες – εδώ η έμφαση δίνεται στα spirits. Κάθεσαι στις απίστευτες μαξιλάρες δίπλα στο κύμα ή γύρω από τη ζωηρή μπάρα και κάνεις testings σε Mai Tai, Zombie και Piña Colada. Τον Αύγουστο το πρόγραμμα περιλαμβάνει live που ταιριάζουν με το σκηνικό, όπως αυτό των Afrobeat Collective Orchestra, αλλά και ένα σούπερ warehouse party με δέκα μουσικούς που θα εναλλάσσονται.

Ακτή Βάρκιζας, 2104511888, www.varkizaresort.gr

Oasis 38

 Το εντυπωσιακό μπαρ του «Oasis 38»
Το εντυπωσιακό μπαρ του «Oasis 38»

Πηγαίνοντας προς Σούνιο δεν γίνεται να μην προσέξεις αυτή την ξύλινη παρεΐστικη όαση –όνομα και πράγμα– με το μπαρ, στο κέντρο του μαγαζιού, σκεπασμένο από μια εντυπωσιακή ψάθινη ομπρέλα και περιτριγυρισμένο από τεράστιους φοίνικες. Στο κατάλογο των cocktails εντοπίζουμε έξι ιντριγκαδόρικες signature συνταγές, τις οποίες υπογράφει ο mixologist Δημήτρης Ελευθερίου. Πρώτο στις προτιμήσεις είναι το Survivor, που εκτός από καρύδα έχει και άλλες summerish πινελιές, ανανά και πεπόνι, και φυσικά παγωμένη βότκα. Βασισμένο στη βότκα είναι και το ομώνυμο Oasis cocktail που ανεβάζει γευστικούς τόνους με passion fruit, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε την παραλλαγή του Mai Tai με yuzu. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη είναι cocktail night (τα cocktails κοστίζουν € 5 ) και κάθε Κυριακή μεσημέρι γίνεται του… beach party.

Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 205, Καλύβια Θορικού.

Kouros Surf Club

 Στην υγειά των σέρφερ στο «Kouros Surf Club»
Στην υγειά των σέρφερ στο «Kouros Surf Club»

Αν αγαπάτε το surf, θα λατρέψετε αυτό το μέρος. Το Kouros Surf Club οργανώνει μαθήματα και αγώνες ιστιοσανίδας στην παραλία της Αναβύσσου, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη του ιδιαιτερότητα: το υπέροχο μπαλκόνι με θέα θάλασσα, το καλοφτιαγμένο μπαρ με δεκαπέντε κλασικές συνταγές από το shaker του Άρη Ζαβλάνη και οι ψαγμένες μουσικές επιλογές σε deep house και reggae είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σας φέρουν μέχρι εδώ. Θα πιείτε Porn Star, Apple Martini και Mojito, που έχει πολλούς οπαδούς, ενώ για μια extra καλοκαιρινή γεύση προτείνουμε το Kouros Summer, μια refreshing μείξη με βότκα, μαστίχα, λεμόνι και βασιλικό.

Παραλία Αλυκές, Ανάβυσσος, 2291040804, http://www.kourosclub.gr/gr/

Balux café – The House Project

 Κλασικά αλλά και δημιουργικά κοκτέιλ στο «Balux Café - The House Project»
Κλασικά αλλά και δημιουργικά κοκτέιλ στο «Balux Café – The House Project»

Αυτό το συναρπαστικό «σπίτι» διαθέτει περιμετρική θέα στη θάλασσα και ό,τι θα μπορούσαμε να χρειαστούμε για μια καλοκαιρινή χαλαρή fiesta. Καναπέδες, stools, μεσογειακή κουζίνα με πολύ καλές πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο και μια σύνθετη cocktail list με ιντριγκαδόρικες ενότητες. Οι επιλογές αρχίζουν με προσεγμένες κλασικές προτάσεις. Το Dry Martini είναι ισορροπημένο και η Caipiroska προτείνεται σε διάφορες καλοκαιρινές εκδοχές. Ακολουθεί η ενότητα Balux Project με εξαιρετικό δείγμα το House Project που ενώνει τη βότκα με φρέσκους χυμούς φράουλας και λεμονιού. Σειρά έχουν δυο πειραγμένα Zombie -ειδικά το twist με βότκα έχει πολύ ενδιαφέρον. Επόμενη must taste ενότητα είναι τα δημιουργικά Summer Τails, που περιλαμβάνουν φρουτώδεις συνταγές όπως το Balux Summer Project και το Mystic Flower. Έξυπνη είναι η προσθήκη των Beer Tails, δηλαδή των μείξεων με μπίρα. Για να πάρετε μια γεύση, δοκιμάστε το Carlito, μια παραλλαγή του Mojito με μπίρα Carlsberg. Γι’ αυτούς που δεν θέλουν να πιουν αλκοόλ υπάρχουν επίσης μερικές virgin συνταγές. Αν έρθετε εδώ Τρίτη θα πετύχετε τη Sushi night, ενώ τις καθημερινές, από τις 12 μ. έως τις 6 μ.μ. είναι η ώρα του lunch break με ένα προτεινόμενο πιάτο ημέρας κάθε φορά.

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 2108983577, http://www.baluxcafe.com/

Bolivar

 Premium αλλά και αφροδισιακά κοκτέιλ στο «Bolivar»
Premium αλλά και αφροδισιακά κοκτέιλ στο «Bolivar»

Κλασική αξία στο concept «καλοκαιρινή απόδραση στην πόλη», το «Bolivar», πέρα από τον όμορφο καταπράσινο κήπο, το γουστόζικο χώρο και την περιποιημένη παραλία, ενισχύει τη summer επίδραση με μια πανδαισία δροσερών γεύσεων και συχνά, δυνατά DJ sets. To μενού στα cocktails περιλαμβάνει εμβληματικές και cult συνταγές τύπου Sex on the beach και Candy Crash αλλά και μερικές to the point in house προτάσεις, όπως το Captain Hook και το Mastiha Explosion. Το πιο δημοφιλές είναι το «αφροδισιακό» Bolivar Taste, που αναμειγνύει βότκα βανίλια με πουρέ passion fruit, χυμό ροδάκινο, schnapps ροδάκινο και lime. Πολύ ενδιαφέρον έχουν επίσης τα premium cocktails, με ναυαρχίδα το Selection de Maestros, που περιέχει εκτός από το ρούμι, σιρόπι ginger, angostura bitters και ένα sweet and sour mix.

Α΄ Πλαζ Αλίμου, Λεωφ. Ποσειδώνος (μεταξύ Λεωφόρου Αλίμου και Καλαμακίου ), 2109831018, 6970367684, bolivar.gr/el/

Palmie Beach

 Comfort food μετά τις βουτιές στο «Palmie Beach»
Comfort food μετά τις βουτιές στο «Palmie Beach»

Το νεότερο μέλος του γνωστού ομίλου ξεκίνησε να γράφει τη δική του καλοκαιρινή ιστορία στις αρχές του καλοκαιριού, σε ένα εξωτικό σκηνικό στον ιστορικό χώρο του Ειρηνικού, στην Α΄ Πλαζ Βούλας. Πάνω στο κύμα, πιάνουμε θέση στο εντυπωσιακό τεράστιο μπαρ από μπαμπού στο ξύλινο ντεκ ή αράζουμε σε μια από τις αναπαυτικές ξύλινες πολυθρόνες και απολαμβάνουμε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ροφήματα, δροσερά κοκτέιλ και βέβαια μεγάλη ποικιλία πιάτων στη γευστική παράδοση του ομίλου Palmie Bistro (σαλάτες, σνακ, μπέργκερ, ζυμαρικά κ.λπ. ). Εκτός από τα δημοφιλή κοκτέιλ, όπως το Daiquiri σε κλασικές ή frozen εκδοχές, μπορείτε να δοκιμάσετε το φρουτώδες Sex on the Beach με βότκα, ροδάκινο, cranberry, χυμό ανανά και λικέρ blackberry, το στιλάτο Palmier Frozen με Metaxa 3 αστέρων, τόνικ και λάιμ ή το καλοκαιρινό Long Island Iced Tea με ρούμι, βότκα, τζιν, triple sec, φρέσκο λεμόνι και Coca-Cola. Στα συν η εύκολη πρόσβαση (τέρμα του τραμ ) και το δωρεάν άνετο πάρκινγκ.

Α΄ Πλαζ ΕΟΤ Βούλας, Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 73, 2108955556.

- Διαφήμιση -