- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 26 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 26 Λεπτά
Τα Χριστούγεννα έρχονται. Το Ελληνικό-Αργυρούπολη φωτίστηκε εντυπωσιακά από  περίτεχνα λευκά  φώτα.
Μια πόλη καθαρή και φωτεινή, θα γιορτάσει κι εφέτος, όπως της αξίζει, τα Χριστούγεννα  και τον ερχομό του νέου έτους
Οι  βιτρίνες των καταστημάτων αρχίζουν κι αυτές σιγά, σιγά να διακοσμούνται και να φωταγωγούνται.
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει προετοιμάσει κι εφέτος πολλές και ποικίλες εορταστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη και θα ψυχαγωγήσουν  μικρούς και μεγάλους σε αυτή την δύσκολη περίοδο της μιζέριας και της μεγάλης απογοήτευσης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Για την εορταστική περίοδο από 9 έως 30 Δεκεμβρίου 2017 θα ακούγονται Χριστουγεννιάτικες μουσικές καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις Λ. Κύπρου
και Ιασωνίδου.
1. ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Δεκεμβρίου 2017 -ΤΡΙΤΗ 12 Δεκεμβρίου 2017Έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων »Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» σε Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης και Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού.
 11-12-2017 ώρα : 18:00 «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ «.
Δημαρχείο Αργυρούπολης με τη συμμετοχή του Γιάννη Σαββιδάκη Η συναυλία θα είναι διαρκείας έως δύο (2) ωρών.

Το πρόγραμμα περιέχει τα παιδικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το βιβλίο «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ», τις επιτυχίες του καλλιτέχνη ( Δέκα μάγισσες, Το κορίτσι μου κοιμάται, Έχεις τον τρόπο, Ο Τζιμάκος και η Μαίρη, Το μυστικό…..), αλλά και τραγούδια από την ευρύτερη Ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Ο κ. Σαββιδάκης θα συνοδεύεται από δύο (2) μουσικούς με κιθάρα και πιάνο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ”)

 11-12-2017 ώρα : 20:00 Δημαρχείο Αργυρούπολης και 12-12-2017 ώρα : 20:00 πλατεία Ανεξαρτησίας Ελληνικό
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «BRONZA BANDA»
Σε μια εποχή κρίσης αξιών, προσδοκούμε να δώσουμε υπόσταση σε μια έννοια παρεξηγημένη, στην έννοια της παράδοσης.
Η λαϊκή παράδοση δεν είναι κάτι στατικό, γραφικό και συνδεδεμένο μόνο με φολκλορικές προσεγγίσεις. Η παράδοση ξεκινά από ένα μακρινό παρελθόν και εκτελεί ακούραστα το αέναο ταξίδι της. Η παράδοση είναι οντότητα αυτοτελής, με σάρκα και οστά. Κύρια μέσα ενσάρκωσής της, η μουσική έκφραση και η χορική
δραστηριότητα.

Οι πολίτες θα βιώσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία από το πολυμελές συγκρότημα
«BRONZA BANDA».
 Μέσα από χάλκινα ακούσματα και ρυθμούς ελληνικούς αλλά και BALKAN προσαρμοσμένους στο πνεύμα των εορταστικών ημερών το κοινό θα μπορεί να χορέψει και να διασκεδάσει όπως τα παλιά χρόνια στις πλατείες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου για την Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης και  στην πλατεία Ανεξαρτησίας για την Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού.
i) Δημοτική Κοινότητα Αργυρούπολης 11-12-2017 ώρα : 18:30- 19:45 το συγκρότημα θα περιπλανηθεί στην Λ.Κύπρου κάνοντας στάσεις σε διάφορα σημεία παρασέρνοντας τον κόσμο σε μια μουσική υπαίθρια γιορτή με κατάληξη την πλατεία Δημαρχείου.
ώρα : 20:00- 22:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με μουσική συναυλία και χορό στην πλατεία Δημαρχείου.
ii) Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού 12-12-2017 ώρα : 18:00- 19:30 το συγκρότημα θα περιπλανηθεί στην Λ.Ιασωνίδου κάνοντας στάσεις σε διάφορα σημεία
παρασέρνοντας τον κόσμο σε μια μουσική υπαίθρια γιορτή με κατάληξη την πλατεία Δημαρχείου.
ώρα : 19:30- 22:00 Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με μουσική συναυλία και χορό στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Ελληνικό.
2. ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Δεκεμβρίου 2017
ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ …
Μουσική Συναυλία με τον σπουδαίο Κώστα Χατζήώρα: 19:00 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68.
Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και Ερμηνευτής Κώστας Χατζής , σφράγισε μια ολόκληρη εποχή , υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με ένα τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί
μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.
Με το άκουσμα των στίχων «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά, η μοναξιά τους παγώνει, … » λίγοι – έως ελάχιστοι –είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους!
Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο.
Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!
Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
3. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Δεκεμβρίου 2017
Α) ΜΠΑΛΟΥ ΓΚΑΛΟΥ ΝΤΑΛΟΥ της Έρης Ρίτσου Θεατρική παράσταση για παιδιά
ώρα: 18:00 Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού .
Το συμβολικό, γεμάτο νοήματα, παραμύθι της Έρης Ρίτσου από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, μετατρέπεται σε θεατρική παράσταση και παρουσιάζεται στους μικρούς μας φίλους υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας
Νικολαΐδη
Β)ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ώρα: 19:00 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68.Η ορχήστρα πνευστών »BANDA DE SOL» συναντά επί σκηνής την παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως σε ένα μουσικό σεργιάνι στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο ερμηνεύοντας κάλαντα
Χριστουγέννων.
4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Δεκεμβρίου 2017 ώρα: 20:00 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 Θεατρική παράσταση «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» του Ν. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΜια παράσταση απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια γυναίκα η Ερασμία, χήρα μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα χρηστά ήθη της επαρχιακής κοινωνίας που ζει. Δεν επιτρέπεται να επιθυμήσει να ερωτευτεί εν τέλει να ζήσει. Το τριχωτό της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της αλλά για την πολίχνη όπου ζει μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη χωρίς δικαιώματα. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει.
Ο πειρασμός είναι ο γαμπρός της. Ακούει στο όνομα Αργύρης ,είναι κοντός αλλά προσοντούχος. Και η Ερασμία πως να πάει κόντρα στη λίμπιντο. Επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει η τιμωρία είναι άμεση και καταστροφική.
Στο ρόλο της Ερασμίας η Υρώ Μανέ
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλλα Αλεξίου- Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Μπούρης
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς
Το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ
Βοηθός Σκηνοθέτη : Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία : Μαντώ Βασιλη
5. ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Δεκεμβρίου 2017
Α)‘Χριστουγεννιάτικη παρέλαση των ξωτικών’ ώρα : από 10.30 έως 13.30 Ελληνικό στην Λ. Ιασωνίδου και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Μία διαφορετική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Λ. Ιασωνίδου αποτελούμενη από ένα ξωτικό που θα ανοίξει την παρέλαση και θα παίζει ταμπούρο, έναν ιπτάμενο ξυλοπόδαρο, μία μασκότ, ο αγαπημένος όλων μας Άγιος Βασίλης, και δύο ξωτικά που θα μοιράζουνε γλυκές λιχουδιές στους περαστικούς και θα δίνουν ευχές και γλυκάκια στα μαγαζιά! Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί στο κέντρο της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και εκεί θα πραγματοποιηθεί μια παιδική χριστουγεννιάτικη παράσταση ‘Το ξωτικό των Χριστουγέννων’ όπου ένα σκανταλιάρικο ξωτικό που θα κάνει κωμικά μαγικά και ζογκλερικά, παιχνίδια επιδεξιότητας και διαγωνισμούς ,όπου σε όλα θα συμμετέχουν και οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι. Το ξωτικό μας υπόσχεται ένα χιουμοριστικό πρόγραμμα με κωμικές ατάκες και έξυπνα λογοπαίγνια. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει dj .
Β)Γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου – Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο ¨Μίκης Θεοδωράκης”πρόγραμμα με κλοουν διάρκειας 120 λεπτών
πλαισιωμένο με : 2 κοπέλες που θα κάνουν face painting & μπαλόνια, 1 Αγιο Βασίλη και κλοουν.
6. ΤΡΙΤΗ 26 Δεκεμβρίου 2017 »ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ»
ώρα: 11:30 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο »Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου)

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.
7.  27,28, 29 & 30 Δεκεμβρίου »CHRISTMAS KIDS FESTIVAL » ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
: 18:00 – 20:30 – »
α. ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Δεκεμβρίου 2017 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΤΡΟ
«Οι τρεις Χιονάνθρωποι» απο το «Εργαστήρι Μαιρηβή» ώρα: 18:30 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο »Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου)
Μια παράσταση με κούκλες και τεχνικές μαύρου θεάτρου, βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik και με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Μια εξαιρετική ιστορία για τη φιλία, τη συνεργασία, το μοίρασμα. Κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying).
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ
1) ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη .
2) Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
3) ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι μέσα στην ασφαλή, συμβολική και μαγική ατμόσφαιρα του παραμυθιού, γονείς
και παιδιά να ταξιδέψουν με τον ήρωα και να ακολουθήσουν τη μοναδική διαδρομή του για να ανακαλύψουν την
αξία των επιθυμιών στη ζωή μας.
4) ΚΟΨΕ -ΡΑΨΕ ΚΟΥΚΛΑ ΦΤΙΑΞΕ
Εργαστήρι χειροποίητης κούκλας για παιδιά
β. ΠΕΜΠΤΗ 28 Δεκεμβρίου 2017
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ1) ROBOTAKIA
Εκπαιδευτική ρομποτική με σκοπό την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ1) ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη .
2) Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
3) ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΣΟΥ
Το εργαστήριο δημιουργίας κινούμενης εικόνας «Ζωντανεύοντας το αστέρι σου» προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να σχεδιάσουν και να συνθέσουν τις πρώτες τους κινούμενες δημιουργίες. Παιδιά, χωρίς προαπαιτούμενη γνώση, μαθαίνουν με τη βοήθεια έμπειρων animators τα μυστικά της κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να «ταξιδέψουν» από την αρχή της δημιουργίας του σχεδίου έως τη σύνθεση της κίνησης ζωντανεύοντας το δικό τους κινούμενο αστέρι, το κυρίαρχο σύμβολο των Χριστουγέννων. 4) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ σήμερα τα Φώτα και ο φωτισμός!
Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φως για να δημιουργήσουμε εικαστικά έργα; Με πολλούς τρόπους φυσικά! Με αφορμή τη γιορτή των Φώτων πειραματιζόμαστε με το φως και τη σκιά και επειδή μας αρέσει και η ανακύκλωση, δημιουργούμε έργα από υλικά που κανονικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια.. και με έναν τρόπο μαγικό
τους δίνουμε φως!
5) ΝΤΥΣΕ ΤΟ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟ
Διαδραστικό παιχνίδι , τα παιδιά ντύνουν το χιονάνθρωπο με κλειστά μάτια !
6) ΦΟΡΑΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥΖωγραφική προσώπου .
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
1) ΖΩΝΤΑΝH ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣΔημιουργία κινούμενων neon πινάκων. Μέσω της εκμάθησης παραδοσιακών τεχνικών animation, αλλά και γνώσεων φωτογραφίας το εργαστήριο προσφέρει μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη του animation. , καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, οι μικροί μας φίλοι αφού μάθουν τα μυστικά της φωτογραφικής μηχανής θα δημιουργήσουν την δική τους neon εικόνα ζωγραφίζοντας με το φως χρησιμοποιώντας
χρωματιστά φωτεινά κεράκια. Έτσι εμπνεόμενοι από τα Χριστούγεννα το κάθε παιδί θα αποκτήσει την δική του
neon εικόνα!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Δεκεμβρίου 2017
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ
ώρα: 18:30 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο »Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου)
ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣΤι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν τα Χριστούγεννα; Που θα βρεθεί η Κλάρα και ο Καρυοθραύστης; Μπορούν τα όνειρα της να πραγματοποιηθούν;
Μια ιδιαίτερη χοροθεατρική παραγωγή όπου κρατώντας τη βασική δομή του παραμυθιού η οποία συνδυάζει τις τέχνες του χορού και του θεάτρου, δημιουργεί μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ1) ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη .
2) Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
3) ΚΗΠΑΚΙ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΟ
Μέσα από ιστορίες για τους καλικάντζαρους εμπνεόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν μικρόκοσμο σε ένα
πρωτότυπο εργαστήριο εικαστικής- κηπουρικής
4) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Εδώ τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κόψουν και να ράψουν τα δικά τους μοναδικά στολίδια αγάπης που και
αυτά θα μπορούν να τα πάρουν μαζί τους στο σπίτι τους και να τα κρεμάσουν στο Χριστουγεννιατικό τους δέντρο.
5) ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Εικαστικό εργαστήρι κατασκευής στολιδιών αποκλειστικά από φυσικά υλικά .
6) ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ… ΖΑΧΑΡΗ .Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για επίδοξους μικρούς ζαχαροπλάστες .
7) ΜΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ…Διαδραστικά παιχνίδια με τα μουσικά έπιπλα ΜΠΑΦ και την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής του δημοτικού μας ωδείου Κυρίας Σοφίας Πάνου.

Σε ένα τραπέζι τοποθετούμε διαφόρων μεγεθών «βουνά» από πηλό. Τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό αυτό υλικό και να δημιουργήσουν τη δική τους φανταστική χριστουγεννιάτικη πόλη, ατομικά ή σε μικρές ομάδες. Με τη βοήθεια των παιδαγωγών μας θα ανακαλύψουν πως μπορούμε να παίξουμε με τον πηλό και άλλα
φυσικά υλικά, να δημιουργήσουμε επάνω του υφές ή να φτιάξουμε τεχνητές λίμνες και τούνελ.

ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
»Η ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕ»
Τι κάνει ένα ζευγάρι παπούτσια μπαλαρίνας δίπλα σε ένα ημίψηλο καπέλο; Γιατί η Μάιρα δεν χορεύει και ποιος είναι αυτός ο κύριος Ντεγκά που ζωγραφίζει συνέχεια μπαλαρίνες; Και τι κάνουν μαζί στο Παρίσι του 1900;
Είναι όνειρο ή αλήθεια; Συμβαίνει εδώ ή στα παραμύθια;

Μια στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξει τη ζωή της Μάιρας, της μικρής μπαλαρίνας, όπου ένα μικρό χορευτικό στραβοπάτημα στάθηκε η αιτία, να απαρνηθεί αυτό που αγαπούσε όσο τίποτε άλλο στη ζωή. Τον χορό! Τότε ένας διάσημος γάλλος ζωγράφος με αδυναμία στις μπαλαρίνες, την επισκέπτεται στον ύπνο της… ή μήπως;

Συντελεστές:
Συγγραφέας/ Αφήγηση: Ελπίδα Μηναδάκη
Σκηνοθεσία: Φωστίνη Αγγελική
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Παίζουν: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά
 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Δεκεμβρίου 2017
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΗ
ΝΗ
ώρα: 18:30 Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο »Μίκης Θεοδωράκης» Κύπρου 68 (πλ. Δημαρχείου)
»ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑΣ»είναι μια συμβολική ιστορία που συνδυάζει τον ηθοποιό με την κούκλα για το κάπνισμα, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.Ένα φανταστικό ταξίδι, στο Σώμα/ Κάστρο ενός έφηβου του Αντώνη, με οδηγό την πριγκίπισσα της
Ζωής, την Ανάσα. Τα ναι και τα όχι, οι επιλογές, οι αποφάσεις, ο Βασιλιάς Νους, ανάμεσα στην Γνωστική και την Ανόητη Σκέψη.
Ο Καπνός Λ’ Απατεών πολιορκεί το Κάστρο. Είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο Βασιλιάς Νους τον διώχνει όσο εκείνος δίνει σκληρό αγώνα για να τον παγιδέψει. Θα καταφέρει τελικά να ματαιώσει τα πανούργα σχέδια του;
Συντελεστές:
Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός
Κούκλες: Αγγελική Φωστίνη
Σκηνικά/ κοστούμια: Στέλιος Ευαγγελόπουλος, Αγγελική Φωστίνη
Σκηνικό πλαίσιο: Μανώλης Περάκης
Επιμέλεια Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Παίζουν:
Πριγκίπισσα Ανάσα: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Νικοτίνη, Γνωστική & Ανόητη σκέψη: Αγγελική Φωστίνη
Βασιλιάς Νους: Χρίστος Σερενές
Καπνός Λ’ Απατεών, Σεφ Στομάχι: Στέλιος Ευαγγελόπουλος
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ1) ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ
Τα παιδιά με τη βοήθεια του ξωτικού στέλνουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη .
2) Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
3) ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Ένα μαγικό εργαστήριο παραγωγής ιστοριών και ευχών για το νέο έτος! Φτιάχνουμε μία ιστορία βασισμένη σε μία
ευχή για το νέο έτος και την μεταφράζουμε σε εικόνες που θα ζωγραφίσουμε πάνω σε πέτρες… Αν τις βάλουμε  δίπλα δίπλα, αυτές οι πέτρες αποκτούν μιλιά και λένε ιστορίες!!! Συμμετέχει ένα άτομο. Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη η αμοιβή του, οι ασφαλιστικές εισφορές , οι φόροι, και τα υλικά όπως χρώματα, βερνίκι πέτρας, πέτρες,
κ.λ.π. συμπεριλαμβάνονται.
3)ΜΑΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
Εκπαιδευτικό εργαστήρι όπου τα παιδιά θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της χημείας μέσα απο το
παιχνίδι υπό την καθοδήγηση σπουδαστών και καθηγητών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
4) ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑ
Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος για τις μικρές μας πριγκίπισσες .
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
»ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
Διαδραστική παρουσίαση εκπαιδευτικού βιβλίου »Το αληθινό παραμύθι της Μαρίας»
8. ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Underground Youth Orchestra παρουσιάζει την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με μουσική στο πνεύμα των ημερών με βάση την μουσική για τον χορό.

Το πρόγραμμα θα κινηθεί ανάμεσα στους ρυθμούς του βαλς από διάφορες χώρες και φυσικά βιεννέζικα βαλς, και άλλους χορευτικούς ρυθμούς όπως μάμπο.Θα περιλαμβάνει επίσης και μουσική από Χριστουγεννιάτικα μιούζικαλ καθώς και μερικές μουσικές εκπλήξεις!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένους συνθέτες που θα ακουστούν P. Tchaikovsky, R. Strauss, D. Shostakovich,L. Bernstein, G.!Sviridov
- Διαφήμιση -