- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, η πολύπαθη επένδυση στο Ελληνικό, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα βρίσκεται ήδη στο γραφείο του.

«Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο Υπουργείο για να δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για το Ελληνικό, για το οποίο χύσατε πολλά κροκοδείλια, τελικά νομιμοποιήθηκε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τη Βουλή.

Ως προς την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης, έκανε λόγο για μία «ισορροπημένη συμφωνία» με τους Θεσμούς, με την οποία όπως ισχυρίστηκε «η ΔΕΗ θα παραμείνει πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος».

Ο αρμόδιος Υπουργός επέμεινε στη γραμμή άμυνας περί υποχρεωτικής συμμόρφωσης με την τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία είναι πολύ καλύτερη από όσα προέβλεπε η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς : «δεν συζητάμε για υδροηλεκτρικά ή άλλες δραστηριότητες της ΔΕΗ και λέει η συμφωνία ότι θα εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση για λιγνίτες.

Είναι το 9,1% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και περίπου το 40% του λιγνιτικού της δυναμικού».

Ο ίδιος αποκρούοντας την κριτική της ΝΔ για τη ΔΕΗ, παρείχε διαβεβαιώσεις, ότι η εταιρία «δεν κινδυνεύει από χρηματοοικονομική κατάρρευση», καθώς συνολικά έχει δεχτεί μία «ένεση» 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

- Διαφήμιση -