- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναβάθμιση κι επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου Αττικής, ενός από τους μεγαλύτερους λιμένες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας, που βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού Κόλπου.

Η συγκεκριμένη μαρίνα είναι η μεγαλύτερη της χώρας, με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών. Η θαλάσσια ζώνη της έχει συνολική επιφάνεια περίπου 428 στρεμμάτων και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών αναψυχής επιφάνειας 240 στρεμμάτων, ενώ η χερσαία ζώνη της είναι συνολικής επιφάνειας περίπου 210 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις, ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα, κλπ). Επισημαίνεται, επίσης, ότι στη μαρίνα δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών.

Όπως αναφέρεται στη ΣΜΠΕ, με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διάταγματος αναδιαμορφώνεται, ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου, ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες.

Η επανοχωροθέτηση της μαρίνας του Αλίμου θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια.

Το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και με την υπ’ αριθμ. 93/2018 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο, αλλά έκανε πολλές παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

- Διαφήμιση -