- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Για κάθε νησί του Βορείου Αιγαίου και για την τουριστική περίοδο 2016 δρομολογούνται από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού στοχευμένες δράσεις.

Σε σύσκεψη στον ΕΟΤ εξετάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για τη στήριξη του Τουρισμού κατ’ αρχάς της Λέσβου. Οι  συμμετέχοντες εξέτασαν εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασίας και ανάληψης στοχευμένων δράσεων, προκειμένου να προληφθούν και να περιοριστούν τυχόν συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στον Τουρισμό.

Η σύσκεψη έγινε υπό τη προεδρία του Γενικού Γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιου για τον Τουρισμό) κ.Γερ. Ζαχαράτου και με τη συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ κυρίας Ελισσάβετ Χατζηνικολάου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ. Την Περιφέρεια  και το νησί της Λέσβου εκπροσώπησαν, για λογαριασμό της επιτροπής διαχείρισης κρίσης, που έχει συσταθεί στο νησί,  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ Ν.Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγ. Μυρσινιάς.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και η Εθνική Επιτροπή της UNESCO στη χώρα μας και συμμετείχε με την πρόεδρό της κα Αικ. Τζιτζικώστα και τη Γενική Γραμματέα κα Χρ.Μπουλακάκη.

Σημειώνεται, ότι η  συνεργασία Υπουργείου-ΕΟΤ και εκπροσώπων της Λέσβου λόγω του προσφυγικού ζητήματος έχει δρομολογηθεί από τα μέσα Σεπτέμβρη από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

- Διαφήμιση -