- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Τουλάχιστον εννέα σημαντικά έργα πνοής δρομολογούνται στην Γλυφάδα καθώς τα χρονοδιαγράμματα τους και ο προγραμματισμός τους, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας που αφορά στο Δήμο Γλυφάδας και θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

ikon

Συζητήθηκε επίσης ο προγραμματισμός και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων. Συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών. Σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας προσκλήθηκε και θα παραστεί η Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση του οργάνου και των δημοτών της Γλυφάδας για το σύνολο των έργων.

Ειδικότερα, τα σημαντικότερα έργα που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Γλυφάδα είναι τα εξής:

 – Κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων

– Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Τερψιθέα

– Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων

– Κατασκευή τριών πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες

– Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας στις μαρίνες της Γλυφάδας

– Ανάπλαση παιδικών χαρών

– Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης

– Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εξυπηρέτησης δημοτών

– Κατασκευή και τοποθέτηση υποδομών για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ (ανεξάρτητη διαβίωση)

Τονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη ότι οι προσπάθειες τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας είναι να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου τα έργα τα οποία εγγράφονται ως προϋπολογισμός στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, τελικά να μην μπορούν να εκτελεστούν.

 

 

- Διαφήμιση -