- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

Μεσ’ τα θερινά τα σινεμά…

Τα εμπορικά κέντρα και τα πολύ-σινεμά με τις multiplex αίθουσες και τις υψηλές ανέσεις μπορεί να «αποπνέουν» εκσυγχρονισμό και τεχνολογική εξέλιξη, όμως τη μεγαλύτερη αξία, τις περισσότερες φορές, τη δίνει ο χρόνος.

Στα σημερινά θερινά σινεμά σαν να έχουν κατακαθίσει μνήμες: στις καρέκλες του σκηνοθέτη, στο αγιόκλημα, στα χαλίκια, στα αναρριχώμενα λουλούδια και τις γλάστρες, στον ουρανό από πάνω σου με το φεγγάρι να σου προσφέρει δωρεάν το δικό του πανάκριβο θέαμα, στα τραπεζάκια με την μπύρα.

Από το «Cine- Βοτσαλάκια» στον Πειραιά έως το Cinemax στο Λαύριο, τα θερινά σινεμά αποτελούν νησίδες δροσιάς και ανεμελιάς για χιλιάδες πολίτες των παραλιακών δήμων και μια ωραία καταφυγή, εκεί ακριβώς όπου σκάει το κύμα, των υπόλοιπων Αθηναίων που αποζητούν, με χαμηλό κόστος 6 – 8 ευρώ, μια μικρή διέξοδο από τη μονοτονία της πόλης.

«Cine- Βοτσαλάκια»: Δίπλα στο κύμα

2

Στην παραλία της Καστέλας στα Βοτσαλάκια, το πανέμορφο, μοναδικό στον Πειραιά θερινό σινεμά προσφέρει «κλίμα» και εδέσματα. Τα τραπεζάκια ανάμεσα στις καρέκλες έχουν στηθεί γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό: να προσφέρουν τον υπέροχο συνδυασμό ενόςμοναδικούδείπνουμε την απόλαυση μιας αγαπημένης ταινίας.

Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά)
τηλ.: 2104227427

«Σινέ Φλοίσβος»: Με 3D προβολές

απο αλλου ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Ο «Σινέ Φλοίσβος», στην πανέμορφη μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, κουβαλάει κάτι από την αίγλη των παλιών σινεμά. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες στην πρόσοψη, τα δενδράκια και οι λεπτές κολώνες με φως, οι τεράστιες γλάστρες με τους φοίνικες, τα ξύλινα καγκελάκια και τα τραπεζάκια με τις τέντες έξω από την είσοδο, ίσως τον ανακηρύσσουν ως έναν από τους ωραιότερους κινηματογράφους του είδους.

Πηγμένος στα λουλούδια και τις μυρωδιές στο εσωτερικό του, προσφέρει ξαπλώστες στις μπροστινές σειρές, τραπεζάκια αλλά και… μερίδες με κοτομπουκιές και κεφτεδάκια με πατάτες και σως, χοτ ντογκ και Domino’s pizza.

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (πλησίον Μαρίνας), τηλ.: 2109821256

«Odeon» Γλυφάδα: Και σύγχρονο και κλασικό

 

glyfada_

Τα πολυσινεμά δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τον πειρασμό! Έφτιαξαν τα δικά τους θερινά, το ίδιο κομψά.

Το Odeon, στο κέντρο της Γλυφάδας, είναι πλημμυρισμένο από «πράσινο», καρέκλες μπλε τακτοποιημένες επάνω από τα… παραδοσιακά χαλίκια, που ταιριάζουν με το μπλε πλαίσιο της οθόνης.

Κι αυτό το σινεμά διαθέτει ένα αρκετά προσεγμένο και γεμάτο σε απολαύσεις μπαρ.

Ζέππου & Ξενοφώντος Αθήνα, Γλυφάδα, τηλ.: 2109650318

«Ακτή»: Με τη μυρωδιά από γιασεμί

akti

Είναι το δεύτερο πιο παλιό θερινό σινεμά. Άρχισε να λειτουργεί στη Βουλιαγμένη (πλαζ Βουλιαγμένης) από το 1974. Οι τοίχοι που το περιβάλλον έχουν «χαθεί» στο πράσινο και οι γλαστρούλες δίνουν την αίσθηση πως εδώ σταμάτησε ο χρόνος κάποιες δεκαετίες πριν. Με τα μπλε και λευκά πάνινα καθίσματά του και τα τραπεζάκια καφενείου, προσφέρει μια καλοκαιρινή δροσερή νότα.

Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη, τηλ.: 2108961337

«Βάρκιζα»: Ανακτορική σχεδίαση, ρομαντική διάθεση

cine_varkiza

Κλασικός θερινός: Με άσπρα καθίσματα, λουλούδια αναρριχώμενα και γλάστρες κι εκείνες τις… υπέροχες διαφημιστικές πινακίδες αναρτημένες δεξιά, αριστερά και πάνω από την οθόνη-κουτί.

Θάσου 22, Βάρκιζα, τηλ.: 2108973926

«Ρία»: Ο παλιός είναι αλλιώς

 

cine_ria2

Το πιο παλιό θερινό σινεμά. Άρχισε να προβάλλει ταινίες από το 1963 και εντυπωσιάζει με τα χρώματά του. Πολύχρωμη είσοδος με αφισέτες από ταινίες αναρτημένες με τη μορφή φιλμ στα αριστερά της εισόδου, κόκκινα καθίσματα και καναπεδάκια, πλούσιο πράσινο, με το γιασεμί και το νυχτολούλουδο να δεσπόζουν, δένδρα και στο πλάι σχέδιο που αναδεικνύει μια σύγχρονη, φωτισμένη πόλη.

Το νιώθεις από την πρώτη στιγμή! Εδώ ήρθες να ξεχαστείς και να απολαύσεις.

Το μπαρ, εκτός των κλασικών, διαθέτει χοτ ντογκ, παγωτό μηχανής, γρανίτες, μπύρες και αλκοολούχα ποτά.

Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, 2108970844, 2108971654

«Κοράλι»: Από το 1980 με κομψότητα

korali

Θαυμάσια η είσοδός του, με ξύλινο σκέπαστρο και ένα άσπρο πανί μπλεγμένο και ριγμένο στην πρόσοψη, προσθέτουν στο θερινό μια κάποια κομψότητα.

Στο εσωτερικό όλα είναι κλασικά: ο κήπος, η οθόνη, οι καρέκλες του σκηνοθέτη, τα τραπεζάκια.

Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, Τηλ. 2291054097

«Τριανόν»: Πριν πενήντα χρόνια

Είναι το αδελφάκι του σινέ «Κοράλι», γεροντότερο και πιο «εύσωμο». Καταπράσινο.

Κεφαλληνίας 4, Σαρωνίδα, τηλ.: 2291054931, 2291054097

«Αίγλη»: Από τη Σαρωνίδα με αγάπη

aigli

Άλλο ένα κλασικό θερινό σινεμά, που λειτουργεί από το 1985. Δύο σειρές καθισμάτων, με χαρακτηριστικό το μπορντό χρώμα του διαδρόμου, των καθισμάτων και του πλαισίου της οθόνης.

Λεωφ. Σαρωνίδας 28-30, Σαρωνίδα, τηλ.: 2291054941

«Ορφέας»: Σαν παλιό σινεμά…

Είναι το πιο παλιό θερινό. Τον πρωτολειτούργησε, το 1935, ο Λευτέρης. Τη δεκαετία του ‘ 70 έκλεισε, συνέχισαν όμως ένας άλλος θερινός κι ένας χειμερινός. Ο Ορφέας της Σαρωνίδας επαναλειτούργησε το 1996 από τον γιο του δημιουργού του, τον Πωλ Σκλάβος.

Η πρόσοψή του θυμίζει διαφήμιση τα πρώτα χρόνια της έγχρωμης TV και στο εσωτερικό του κήπος, πράσινο, καρέκλες του σκηνοθέτη επάνω σε χαλίκι.

Λ. Σαρωνίδας 60, Σαρωνίδα, τηλ.: 2291060077-8

cinema

«Cinemax» – «Ηλέκτρα» (Cinemax)

Δεν είναι όμως η Odeon που ανακάλυψε τα θερινά… Είναι και οι κινηματογράφοι Cinemax, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων στην Ελλάδα με ιστορία 40 ετών.

Το «Cinemax» στη Λ. Σουνίου στο Λαύριο Αττικής και το «Ηλέκτρα» Cinemax, στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου 37, παραλία Κακιάς Θάλασσας, στην Κερατέα διαθέτουν όμορφους κήπους και… θαλασσινό αέρα.

Συνδυάζουν το παραδοσιακό κλίμα των θερινών με την τεχνολογική εξέλιξη.

- Διαφήμιση -