- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στα καταγάλανη θάλασσα του Σουνίου και μάλιστα υπό την επιφάνεια της μια πρωτότυπη και μοναδική παράσταση θα «βυθίσει» στα άδυτα της χορογραφίας.

Μια χορευτική παράσταση με τίτλο Σταγόνες της Αναπνοής (Drops of Breath)… σε βάθος 6 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015.

xoros2

Η υποθαλάσσια χορογραφία είναι μια παγκόσμια πρωτιά και θα φέρει την υπογραφή της Αποστολίας Παπαδαμάκη και της Sophie Bulbulyan σε συνεργασία με την Κύπρια χορογράφο Λία Χαράκη και καλλιτέχνες από 12 χώρες. Η υποθαλάσσια dance-visual περφόρμανς θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Σουνίου, κάτω από το Ναό του Ποσειδώνος.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν 14 περφόρμερς από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο.

Οι περφόρμερς

Η ομάδα θα αποτελείται από 14 επαγγελματίες χορευτές με ή χωρίς κινητικές ιδιαιτερότητες. Η σύνθεση της ομάδας έχει στόχο να τονίσει το γεγονός ότι κάτω από το νερό όλα είναι δυνατά και όλοι είμαστε ίσοι.

 

xoros4

Πως θα παρακολουθήσει το κοινό

Με τρεις τρόπους: όσοι δεν επιθυμούν να.. βραχούν, θα υπάρχει στην παραλία γιγαντο-οθόνη που θα αναμεταδίδει το υποβρύχιο θέαμα από τις τρεις κάμερες που θα τοποθετηθούν στο βυθό. Οι πιστοποιημένοι δύτες μπορούν να παρακολουθήσουν την περφόρμανς από κοντά με τον ειδικό εξοπλισμό τους και μάλιστα να καθίσουν και στα ειδικά παγκάκια που θα τοποθετηθούν στο βυθό! ‘Οσοι πάλι φέρουν τη μάσκα τους, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την παράσταση κολυμπώντας!

Τα νερό ως ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους για τον πλανήτη, που δεν γνωρίζει σύνορα και όρια ούτε πολιτικά, ούτε θρησκευτικά, είναι ένα στοιχείο που ενώνει τους ανθρώπους. Γύρω από αυτή την ιδέα ξετυλίγεται και το σκεπτικό των δημιουργών του Drops of Breath.

Η περφόρμανς Drops of Breath αποτελεί μέρος του “The Underwater Heart of the Mediterranean” ενός πολυμορφικού πρότζεκτ που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Creative Europe και το πρόγραμμα Horizon 2020 (Ιαν. 2015 – Φεβ. 2016).

Tαυτότητα παράστασης

Σύλληψη / Xορογραφία: Aποστολία Παπαδαμάκη – Sophie Bulbulyan, εκπαίδευση τεχνικών πλευστότητας: Tάσος Παπαπάνος, υποβρύχια μουσική: Tρύφων Kουτσουρέλης, υποβρύχια σκηνογραφία, κοστούμια: Γεώργιος Γεωργίου, υποβρύχια φιλμογραφία: Στέλιος Aποστολόπουλος. Διάρκεια υποθαλάσσιας χορογραφίας: 40 λεπτά. Συνολικά η παράσταση διαρκεί μιάμιση ώρα.

Xορευτές: Alexandre Bathily-Alves, Thierry Maboang, Jules Bulbulyan, Souad Daoudi, Michée Quenum, Eιρήνη Kουρούβανη, Aντώνης Στρούζας, Tάσος Παπαπάνος, Eλένη Διαμαντή, Xριστίνα Πατσάλη, Δήμητρα Σβίγγου, Nεφέλη Mποσκοΐτη, Bασίλης Bασιλείου, Aριστοτέλης Mαρινόπουλος. Eπίσημος χορηγός αερομεταφορών Aegean Airlines. Eπίσημος χορηγός οχημάτων OPEL.

 

- Διαφήμιση -