- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μπορεί το στρες και οι  αγχώδεις διαταραχές να ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, όμως οι εναλλακτικές μορφές άσκησης, οι οποίες έχουν έρθει στο προσκήνιο, όπως το Τάι Τσι, μπορούν να επαναφέρουν την εσωτερική ηρεμία και την αρμονία στο σώμα και το πνεύμα.

Η συγκεκριμένη μορφή άσκησης, η οποία προέρχεται από την αρχαία Κίνα, συνδυάζει την τεχνική κινήσεων του σώματος σε αργό ρυθμό με τη βαθιά αναπνοή. Η φιλοσοφία του Τάι Τσι εκφράζεται μέσω της εναρμονισμένης διαρκούς κίνησης του σώματος, η οποία στοχεύει να φέρει ισορροπία τόσο σε επίπεδο σώματος όσο σε επίπεδο πνεύματος.

 

Λόγοι για να δοκιμάσετε Τάι Τσι

  • Με το Τάι Τσι μπορείτε να ενισχύσετε σημαντικά την ισορροπία του σώματός σας, καθώς οι κινήσεις την αρχαίας αυτής τεχνικής «χτίζουν» μυϊκή δύναμη και βοηθούν στην ανάπτυξη της ευελιξίας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσετε απόλυτο έλεγχο των κινήσεων του σώματός σας, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πτώσης.
  • Η σταδιακή ενδυνάμωση του σώματος θα αυξάνεται κάθε φορά που κάνετε Τάι Τσι. Η μετατόπιση βάρους με αργές κινήσεις στα επάνω και κάτω άκρα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τη δύναμή του κορμού καθώς και του υπόλοιπου σώματος.tai tsi3
  • Εκτός από το σώμα, τα μαθήματα Τάι Τσι ενισχύουν την καλή υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ταιβάν, έπειτα από ένα χρόνο μαθημάτων, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια μειώνονται σημαντικά.
  • Το Τάι Τσι μπορεί να λειτουργήσει και ως αγχολυτικό, ανακουφίζοντας σοβαρές περιπτώσεις ατόμων με κατάθλιψη και ψυχολογικές διαταραχές. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η εσωτερική αρμονία, αναγκαία για την ορθή εκτέλεση των ασκήσεων, μπορεί να δημιουργήσει και ευχάριστα συναισθήματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες της πανάρχαιας τεχνικής τόσο στο σώμα σας όσο και την διάθεσή σας.
- Διαφήμιση -