- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επίμονους «εχθρούς» του γυναικείου σώματος είναι η κυτταρίτιδα, η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως κληρονομικότητα, κακή διατροφή ή η καθιστική ζωή.

Ωστόσο καθώς το καλοκαίρι και η έξοδος στις παραλίες πλησιάζει, ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού αναζητά τρόπους να μειώσει την κυτταρίτιδα.

Ρόλο-κλειδί στην μείωση του προβλήματος παίζει φυσικά η διατροφή, η οποία οφείλει να είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία που σταδιακά ενισχύουν τη σφριγηλή όψη του σώματος.

  • Η «πρασινάδα» κάνει καλό. Τα πράσινα λαχανικά έχουν χαμηλά λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες. Ο συνδυασμός της ντομάτας με το αγγούρι και το μαρούλι αποτελεί μια ιδανική επιλογή για τη σαλάτα που θα συνοδεύσει το μεσημεριανό γεύμα. Η ντομάτα περιέχει μάλιστα και αντιοξειδωτικά στοιχεία που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας.
  • Ένα μήλο την ημέρα… Τα μήλα αποτελούν το ιδανικό φρούτο στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας. Οι φυτικές ίνες, πηκτίνες, οι οποίες περιέχει έχουν την ιδιότητα να εξαλείφουν το διατροφικό λίπος που υπάρχει στον οργανισμό. Ιδανικά το μήλο καταναλώνεται πριν από το μεσημεριανό φαγητό και αντικαθιστά κάλλιστα τα ανθυγιεινά σνακ που περιέχουν πολλές θερμίδες.milo
  • Ο λιναρόσπορος κάνει θαύματα. Έχει συστηθεί στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μια ισορροπημένης διατροφής. Ο λιναρόσπορος περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία σε γενικές γραμμές βοηθούν και στη σταδιακή μείωση του συσσωρευμένου λίπους.
  • Τσάι εναντίον καφέ. Στη μάχη μεταξύ των δύο διασήμων ροφημάτων, νικητής αναδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση το τσάι, διότι λόγω της λιποδιαλυτικής και αντικυτταριδικής του ικανότητας στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.  Μάλιστα επειδή είναι πλούσιο και σε κατεχίνες, το τσάι ενισχύει το μεταβολισμό του οργανισμού. Το νερό επίσης, μπορεί να ενυδατώσει το σώμα και να διαλύσει το συσσωρευμένο λίπος.
  • Το «μαύρο» είναι πάντα καλύτερο. Γενικά οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά επιβαρύνουν τον οργανισμό με σάκχαρα, και άρα ενισχύουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Η αντικατάστασή τους από προϊόντα ολικής άλεσης, μειώνει αισθητά την αύξηση ή εμφάνιση του λίπους.
- Διαφήμιση -