- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Οδηγοί ταξί, λεωφορείων, αλλά και ΙΧ δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα εάν δεν θέσουν σε εφαρμογή τον αντικαπνιστικό νόμο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο OneTv, για τους οδηγούς των ΜΜΜ που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα για ένα μήνα. Ωστόσο, εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών, τότε το χρηματικό πρόστιμο εκτοξεύεται αυτόματα στα 3.000 ευρώ.

Τι θα ισχύει με τον αντικαπνιστικό νόμο στα ΙΧ

Την ίδια ώρα παρόμοια είναι τα πρόστιμα και για τους οδηγούς των ΙΧ. Συγκεκριμένα για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικα (κάτω των 12 ετών) προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει, ανεξάρτητα εάν είναι ο οδηγός. Παράλληλα, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες θα τους αφαιρείται το δίπλωμα ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης.

Απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σημειώνεται ότι από τη νέα εγκύκλιο για τον αντικαπνιστικό νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

- Διαφήμιση -