- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Τιμητική εκδήλωση για τα δέκα έτη Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς,  πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε,  τόνισε:

«Σεβασμιώτατε, Άγιοι Πατέρες, κυρίες & κύριοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον πιο εμβληματικό χώρο πολιτισμού της πόλης μας για να τιμήσουμε με όλους τους εκλεκτούς παριστάμενους έναν εμβληματικό ιεράρχη, ποιμένα του πρώτου λιμανιού της πατρίδας μας.

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο πολυσχιδές και πολυποίκιλο έργο που επιτελείται από την Μητρόπολη Πειραιά, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ έστω και επιγραμματικά στην κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών άπορων συνανθρώπων μας, μέσω του φιλόπτωχου ταμείου, στην καθημερινή προσφορά γευμάτων αγάπης σε άστεγους, ανέργους και σε όσους έχουν ανάγκη. Η Μητρόπολη Πειραιώς και ο ίδιος ο Μητροπολίτης μας, βρίσκεται πάντα δίπλα στους ασθενείς, στα παιδιά, στη νεολαία, στις οικογένειες και στους μοναχικούς ανθρώπους, με υλική, αλλά και πνευματική στήριξη.

Παράλληλα η Μητρόπολη Πειραιά, λειτουργεί ένα εξαιρετικό εκπαιδευτήριο, τον Οίκο Ευγηρίας της πόλης μας, καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας,  με ιδιαίτερα καλά,  εντυπωσιακά θα έλεγα αποτελέσματα,  τα οποία θα ζήλευαν ακόμα και ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Σεβασμιώτατε,

Αποτελεί προνόμιο για τον Πειραιά και τον τόπο μας,  να έχει ως ποιμένα & ιεράρχη κάποιον με ισχυρή προσωπικότητα, ευφυΐα και οξυδέρκεια, με εξαίρετη και πολυποίκιλη μόρφωση, αλλά και με ιδιαίτερο χιούμορ, το οποίο έχω διαπιστώσει προσωπικά. Ιεράρχη, ο οποίος στηρίζει τον τόπο τόσο στις πνευματικές όσο και στις υλικές δοκιμασίες που περνά.

Έναν ιεράρχη που δεν μασάει τα λόγια του και ποτέ δεν πρόκειται να μπει σε “καλούπι” όπως πρόσφατα και πολύ εύστοχα μου ανέφερε στενός του συνεργάτης.

Αυτό κατά τη άποψή μου -και ειδικά στις ημέρες μας-  αποτελεί εξαίρεση και είναι απολύτως θετικό στοιχείο για οποιονδήποτε ηγέτη, θρησκευτικό ή πολιτικό, να λέει αυτό που πιστεύει. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί πάντα μαζί του ή με το σύνολο των θέσεων που εκφράζει στον δημόσιο λόγο του. Είναι προνόμιο να έχεις ως ηγέτη,  συνομιλητή ή συνεργάτη έναν άνθρωπο που λέει και υπερασπίζεται με πάθος αυτά τα οποία πιστεύει.

Σεβασμιώτατε,

Εύχομαι από καρδιάς ο Πανάγαθος να σας δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο, έτσι ώστε, κοντά σας να βρίσκουν οι Πειραιώτες την πνευματική αγαλλίαση και οι έχοντες ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά.

Σεβασμιώτατε,

Να γνωρίζετε ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η δημοτική αρχή θα είμαστε δίπλα σας, αρωγοί στο δύσκολο, αλλά και συνάμα θεάρεστο έργο σας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε:

«Σεβασμιώτατε κι εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, μακροζωία και  να συνεχίσεις το τεράστιο έργο σου. Θα ήθελα να σταθώ σε δύο τεράστια προτερήματα: στην εργατικότητά σου, καθημερινά να παράξεις ένα τεράστιο έργο για την Πειραϊκή Εκκλησία, για τον Πειραιά, για τους πολίτες και τους πιστούς. Και το δεύτερο: ο ανατρεπτικός σου λόγος που πάντα έχει καλοπροαίρετα κριτήρια, λες τα πράγματα με το όνομά τους, ταράζεις τα ήρεμα νερά και έτσι ο απλός πολίτης, ο πιστός, καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, τι μπορεί να περιμένει και τι πρέπει να κάνει. Σεβασμιώτατε Σεραφείμ, συνέχισε έτσι, μην αλλάξεις τίποτα. Εμείς έτσι σε αγαπάμε και έτσι σε στηρίζουμε».

 

- Διαφήμιση -