- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Εκδήλωση για τα 188 χρόνια από την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία (την 26 Ιανουαρίου 1828) του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποίησε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμος Αίγινας. Τις εκδηλώσεις αυτές, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης Αίγινας, σε τελετή, στο παλαιό Δημαρχείο του νησιού.

egina

Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας, Ναυπλίου και Αμμοχώστου (πόλεις, με τις οποίες, επίσης, συνδέθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και συγκροτούν δίκτυο για τη διατήρηση της μνήμης του), ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (ΠΕΔΑ) καθώς και ανώτατοι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας.

Στις θρησκευτικές τελετές και δοξολογίες, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών, κ. Εφραίμ, ενώ στη σημασία και στο έργο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και της σύνδεσή του με την Αίγινα, πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, αναφέρθηκε, με την εξαιρετική και εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους, κ. Νικόλαος Καραπιδάκης.

egina2

Ακολούθησε, επίσκεψη και προσκύνημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των παραπάνω επισήμων, στην Ιερά Μονή του Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Αγίου Νεκταρίου, και στη συνέχεια, επιστροφή τους στον Πειραιά με την Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΡΙΤΣΟΣ», μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και ανώτατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

egina5

- Διαφήμιση -