- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Παρότι εμείς οι Ελληνίδες θεωρούμαστε σε γενικές γραμμές καλοντυμένος λαός που δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση και στο στυλ, συχνά υποπέφτουμε σε κάποια στυλιστικά ατοπήματα που μπορούν να χαλάσουν την όλη εικόνα. Ποια είναι λοιπόν τα πιο κοινά στυλιστικά λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες?

image (1)Η υπερβολή.

Και όταν λέμε υπερβολή εννοούμε υπερβολικά φανταχτερά ή αποκαλυπτικά ρούχα, υπερβολικό βάψιμο, πολλά κοσμήματα φορεμένα όλα μαζί, κλπ. Οκ, είμαστε ο λαός που γέννησε το δράμα, δεν χρειάζεται όμως να το ‘φοράμε’ κιόλας καθημερινά και μάλιστα οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

 

image (2)

Τα πολύ ψηλά και άβολα παπούτσια που κάνουν το περπάτημα να φαίνεται μάλλον αστείο παρά sexy.. Το
πράγμα είναι απλό: Εάν δεν το έχουμε με το περπάτημα σε ψηλά τακούνια καλύτερα να προτιμήσουμε κάτι χαμηλότερο και πιο άνετο, ειδικά όταν ξέρουμε πως πρόκειται να διανύσουμε μια x απόσταση σε αυτά.

 

image (3)Οι τιράντες σιλικόνης που φαίνονται και τα εσώρουχα που διαγράφονται μέσα από ελαστικά υφάσματα. Οι τιράντες και τα σουτιέν σιλικόνης είναι για να μην φαίνονται μέσα από διαφανή υφάσματα, όχι για να ΄χωρίζουν’ την γυμνή πλάτη μας σε κομμάτια.. Ναι, δυστυχώς δεν μπορούμε να φορέσουμε όλες εξώπλατα. Αντίστοιχα προσοχή και στα εσώρουχα που διαγράφονται μέσα από ελαστικές φούστες ή κολάν και ‘κόβουν’ το σώμα.

 

image (4)

Το λάθος μέγεθος ρούχων, είτε πολύ στενά σε πιο γεμάτες είτε υπερβολικά φαρδιά. Δεν είναι ανάγκη να μπούμε με το ζόρι στο τζιν που μας έκανε 7 χρόνια, αλλά ούτε και να πάρουμε ένα πολύ μεγαλύτερο νούμερο που θα αδικήσει την σιλουέτα μας, θεωρώντας πως πέφτει πιο χαλαρό και cool. Προσοχή στο μέγεθος λοιπόν.

Το ότι συχνά δίνουμε πολλά λεφτά για ένα φόρεμα γάμου που θα το βάλουμε 2 -3 φορές αντί να τα δώσουμε πχ για ένα καλό διαχρονικό παλτό. Εάν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση που πάμε αγοράζουμε και ένα φανταχτερό φόρεμα σύντομα η ντουλάπα μας θα γεμίσει με bollywood εμφανίσεις αντί για all time classic ποιοτικά και πάντα χρήσιμα κομμάτια.

image (5)Το ότι συχνά ακολουθούμε τυφλά την μόδα ασχέτως αν μπορούμε να το υποστηρίξουμε σαν στυλ. Οκ, καλή η μόδα και τα trends πρέπει να είμαστε σε θέση όμως να καταλάβουμε πότε μας παίρνει να φορέσουμε την 70s βελούδινη καμπάνα χωρίς να μας μπερδεύουν με τον Φλωρινιώτη.

Οι μάρκες, τα μεγάλα λογότυπα και brand name που φαίνονται – και δυστυχώς συχνά είναι – επιτηδευμένα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: http://www.womanoclock.gr

- Διαφήμιση -