- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μένει, πιστός εν μέρει, στις προεκλογικές του δεσμεύσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, φρενάροντας την ιδιωτικοποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας. Αυτό σημαίνει πως κάποια μεγάλα έργα δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως το περιβόητο σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού ή πως κάποιες συμφωνίες θα τηρηθούν και ίσως επεκταθούν, όπως αυτή με την Cosco και τη Hewlett-Packard.

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί, διαφανεί ή υποστηριχτεί από κυβερνητικής πλευράς:

0f1a756cd55de4b38cf3da0d73c8c66e_XLΟΛΠ: “Υπόδειγμα” η συνεργασία με Cosco

Παρά τη διακηρυγμένη αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ότι σταματά τις ιδιωτικοποιήσεις, η ομιλία του νέου υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στους επενδυτές στο Λονδίνο ήταν ενθαρρυντική, αφού χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Cosco «υπόδειγμα», σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ. Βέβαια, η αναφορά του είχε ένα κάνει στις υπάρχουσες ήδη δύο συμφωνίες και δεν σχετιζόταν με την προγραμματισμένη πώληση του67% του ΟΛΠ. Όμως, μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, διαβεβαίωνε πως δεν θα ιδιωτικοποιηθούν ΟΛΠ και ΟΛΘ.

HEWLETT- PACKARD- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: ο Πειραιάς στρατηγική επιλογή  

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να ανασταλεί η διαγωνιστική διαδικασία για τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μια συμφωνία που υποτίθεται ότι «έκλεισε» την 1η Μαρτίου με πανηγυρική εκδήλωση. Η Hewlett-Packard ήταν απαιτητική και ήταν λογικό αφού ήθελε, ως στρατηγική επιλογή, να αναδείξει τον Πειραιά σε βασικό κόμβο διακίνησης των προϊόντων της προς τη νοτιοανατολική Ευρώπη: μεταφορά εμπορευμάτων της προς την ευρωπαϊκή αγορά.

elliniko nea protasiΕΛΛΗΝΙΚΟ: Δεν θα γίνει η φημισμένη επένδυση

Αν και έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, το πιο πιθανόν είναι να μην προχωρήσει, κάτι που φαίνεται προφανές μετά από κάποιες κινήσεις που έχουν γίνει παρασκηνιακά ή συζητήσεις που γίνονται ατύπως.

asteras1022014ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Κανένα πρόβλημα

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα μεταβιβαστεί ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, όταν εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα που θα εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων.

 

- Διαφήμιση -