- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 19.00μ.μ πραγματοποιερίται η παρουσίαση του βιβλίου των Κώστα Μελά, Γιάννη Παπαμιχαήλ ,”Το ανηπόφορο βουητό του κενού”, από τις εκδόσεις “ΑΓΓΕΛΑΚΗ” . Η παρουσίαση θα γίνει στο POLIS ART CAFE (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς με τον Βαγγέλη Χωραφά και τον δημοσιογράφο Σπύρο Γκουτζάνη

Στο συγκεκριμένο βιβλίο , οι συγγραφείς , Κώστας Μελάς – Γιάννης Παπαμιχαήλ, επιχειρούν κατ’ αρχάς να αναδείξουν τις διαφορετικές συμπεριφορές που εγκαταστάθηκαν στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια. Να περιγράψουν όλες τις αλλαγές που συντελέστηκαν στο κοινωνικό , οικονομικό και κυρίως στο πολιτιστικό επίπεδο . Στη συνέχεια επιχειρούν να κατανοήσουν αυτές τις αλλαγές σε συνάρτηση με τις αλλαγές που επήλθαν στις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες καθώς η Ελλάδα εντάχθηκε οργανικά στην ΕΕ με αποτέλεσμα να υιοθετήσει πλείστες όσες συμπεριφορές προερχόμενες από αυτήν.

Ως κυρίαρχη πολιτιστική αρχή στο επίπεδο της καθημερινότητας, και η οποία διαπερνά οριζοντίως και καθέτως την πραγματική ζωή των Ελλήνων, αναδεικνύεται η μεταμοντέρνα λογική της υπερκατανάλωσης, του σύγχρονου lifestyle, της αυτοπραγμάτωσης του εαυτού, του χρηματιστηριακού τρόπου αντιμετώπισης των κοινωνικών γεγονότων, λογική δηλαδή η οποία αντιμετωπίζει οτιδήποτε μεταμοντέρνο ως ευκαιρία απόδρασης από τα βάρη και τα πάθη του παρελθόντος, επιδιώκοντας να βιώσει μόνο το παρόν.

Τίθεται, επομένως σε συζήτηση το υπόδειγμα της υπερκατανάλωσης, του υπέρμετρου τραπεζικού δανεισμού και των ελλειμμάτων που δημιούργησαν μια περίοδο επίπλαστης ευημερίας της οποίας το τέλος είναι η περίοδος της κρίσης στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική κοινωνία και από την οποία δυσκολεύεται ( με ευθύνη των δανειστών αλλά και σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού) να εξέλθει.

- Διαφήμιση -