- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Το Τριώδιο έχει ήδη ανοίξει και μόνο μερικές μέρες απομένουν για τον εορτασμό της Αποκριάς, κατά την οποία γιορτάζεται ο αποχαιρετισμός της κρεατοφαγίας και η είσοδος στην περίοδο της νηστείας. Η ιστορία του εορτασμού της Αποκριάς χάνεται στο βάθος της ιστορίας, στις γιορτές της αρχαίας Ελλάδας όπου λατρεύονταν ο θεός Διόνυσος.

Όπως και άλλοι δήμοι της χώρας έτσι και ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων της περιοχής ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρέλαση του καρναβαλιού.

apokries3

Η κεντρική εκδήλωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές και γονείς σε άρματα από όλη την περιοχή. Με κέφι, όρεξη για μεταμφίεση και ξεφάντωμα μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα κατακλύσουν την παραλία.

Ο Δήμος Γλυφάδας τη φετινή χρονιά παρέχει όλες τις φαντασμαγορικές στολές των συμμετεχόντων με μηδενικό κόστος και με μοναδική υποχρέωση να επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση. Περίπου 1.600 μαθητές από 26 διαφορετικά σχολεία της περιοχής έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για να γιορτάσουν με ξεγνοιασιά όλα τις παραδοσιακές δραστηριότητες του καρναβαλιού καθώς και το αποκορύφωμά του, την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

apokries2

Είτε ως επισκέπτες είτε ως συμμετέχοντες ο Δήμος σας καλεί να χορέψετε και να τραγουδήσετε σε ξέφρενους ρυθμούς μπαίνοντας για τα καλά στο πνεύμα του καρναβαλιού.

- Διαφήμιση -