- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου ξεκινάει από το πρωί όταν μαθητές, οικογένειες, μικροί και μεγάλοι πλημμυρίζουν τους δρόμους για να απολαύσουν τις εντυπωσιακές παρελάσεις και συνεχίζεται το μεσημέρι όταν όλοι παραδοσιακά απολαμβάνουν το «εθνικό» φαγητό της ημέρας. Στα Νότια Προάστια οι μυρωδιές του καλοτηγανισμένου μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς «ξεπηδούν» από τις ψαροταβέρνες και «μπλέκονται» αρμονικά με τη θαλασσινή αύρα.

Το Attica Coast σας προτείνει τα καλύτερα στέκια θαλασσινών για να δοκιμάσετε τον πιο τραγανό και φρέσκο μπακαλιάρο της ημέρας μετά την παρέλαση.

Στο εστιατόριο «Ψαράκια και Θαλασσινά» στη Βάρκιζα τα τηγάνια «παίρνουν φωτιά» και οι θαλασσινός μεζές της ημέρας σιγοψήνεται πάνω τους αποκτώντας ακαταμάχητη γεύση και μυρωδιές που ανοίγουν την όρεξη του επισκέπτη από την είσοδο κιόλας. Ειδικά λόγω της αργίας της ημέρας, η Βάρκιζα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να συνδυάσετε το φαγητό με την εκδρομή. Η μεγάλη ποικιλία στο μενού, οι χορταστικές μερίδες και το σωστό σέρβις θα κλέψουν τις εντυπώσεις σας.

skordalia2

Ένα γνήσιο στέκι για όσους ξέρουν από καλό ψάρι, το εστιατόριο «Ο Νικόλας της Σχοινούσας» στη Γλυφάδα φέρνει στο τραπέζι σας αχνιστούς και ολόφρεσκους ψαρομεζέδες που έχουν τη γεύση της ελληνικής θάλασσας. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου που ο μπακαλιάρος και γενικά τα ψάρια έχουν την τιμητική τους, ο Νικόλας θα φροντίσει να σας υποδεχθεί με σαλάτες, σάλτσες και ορεκτικά που θα πλαισιώσουν τις αιγαιοπελαγίτικες συνταγές.

Η ψαροταβέρνα «Θαλάμι» στο Παλαιό Φάληρο θα σας υποδεχθεί με τους πιο ξεχωριστούς και γευστικούς θαλασσινούς μεζέδες και φυσικά με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί, λόγω ημέρας. Η νησιώτικη αυλή, το διάχυτο στους τοίχους καλοκαιρινό περιβάλλον και οι μυρωδιές των φρέσκων ψαριών συνθέτουν την ιδανική επιλογή για φαγητό με την οικογένεια μετά την εκκλησία και την παραδοσιακή παρέλαση.

oyte lepi

Απλό, όμορφο με λευκά ξύλινα τραπέζια, το σκηνικό της ταβέρνας «Ούτε λέπι» στον Άγιο Δημήτριο κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας ματιά. Η ψαροταβέρνα περιλαμβάνει στον κατάλογό της παραδοσιακούς μεζέδες ψαριών είτε ψητούς είτε τηγανητούς είτε σερβιρισμένους με σάλτσα από λάδι και λεμόνι που «απογειώνει» τη γεύση τους. Για εσάς που αναζητάτε ένα μέρος για καλό φαγητό την ημέρα της εθνικής μας εορτής το «Ούτε λέπι» αποτελεί μια από τις καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές.

- Διαφήμιση -