- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Με κατηγορηματικό σκεπτικό και ομοφωνία των συμβούλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (7-0) δόθηκε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των απαραίτητων διαδικασιών με στόχο την πραγματοποίηση του μεγαλόπνοου έργου στο Ελληνικό.

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία, θα συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία του διαγωνισμού  με πλειοδότρια εταιρεία την «Hellinikon Global I S.A» και εγγυήτρια εταιρεία την «Lamda Developments».

Η Περιφέρειας Αττικής είχε υποβάλει στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αίτημα, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε την αναθεώρηση της απόφασης του 6ου τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, σχετικά με την νομιμότητα του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο ανάπλασης στο Ελληνικό.

elliniko2

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με μείζονα σύνθεση και υπό την προεδρία του Νίκου Αγγελάρα, απέρριψε ομόφωνα τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είχε επικαλεστεί την ύπαρξη ζημιών από τη μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού, τις οποίες διαχειρίζεται.

Ωστόσο, η ζημία, η οποία ενδέχεται να προκληθεί είναι καθ’ όλα νόμιμη, καθώς προέρχεται από την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

 

 

- Διαφήμιση -