- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΜΠΛΕΤΑ*

Και αυτή τη φορά η πρόταση έρχεται από την Ιταλία, δια στόματος Μπερλουσκόνι, ατενίζοντας πολιτικά προς την εξουσία.

Οι Ιταλοί, ένας λαός με μακρόχρονη δημοκρατική παράδοση, μόλις στο κοντινό παρελθόν με το ανατρεπτικό αποτέλεσμα του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, δεν επέτρεψαν την κατάργηση της Γερουσίας, διατηρώντας τη ως πολιτικό αντίβαρο απέναντι στις αποφάσεις που καλείται κάθε φορά το Ιταλικό κοινοβούλιο να υιοθετήσει, προκειμένου να ακολουθήσει τα Ευρωπαικά επιβαλλόμενα.

Η ευρωσκεπτικιστική στάση έχει αγγίξει όλες τις κομματικές ρίζες , καθώς η Ιταλία ασθενεί οικονομικά και ο λαός ζητά μεταρρυθμίσεις κοινωνικού τύπου και όχι αυτές της λιτότητας και των αισχρών κανονιστικών στα εργασιακά που η διοίκηση της Ευρωπαικής Ένωσης θέλει να επιβάλλει.

Και έτσι, ακόμη και το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι έρχεται να προτείνει το παράλληλο νόμισμα (ένα εθνικό για τις εσωτερικές συναλλαγές και το ευρώ για τις διεθνείς συναλλαγές), προκειμένου η Ιταλία να επανακτήσει την νομισματική της κυριαρχία και δη την κυριαρχία επί της αγοράς , της οικονομίας της.

Παρατηρούμε δηλαδή, αυτό που βλέπουμε και σε άλλες χώρες: την υιοθέτηση ανατρεπτικών πολιτικών από εθνικιστικά και άλλα περιθωριακά κόμματα, καθώς ο μεσοαστικός σοσιαλισμός έχει πληγεί από την υπεροψία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας να παρέχει φωνή και δράση σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που πλήττουν όλους τους πολίτες σε όποια τάξη κι αν ανήκουν.

Καθώς έχει διαρραγεί η Δημοκρατία, μέσω της αντιπροσώπευσης της…

Το εσωτερικό νόμισμα θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται προμηθευτές του κράτους, φόροι, εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και ως ανταλλακτικό νόμισμα για την αγορά καταναλωτικών αγαθών.

Αυτό βοηθά στην τόνωση της παραγωγής και την ανάπτυξη της οικονομίας ενός κράτους, καθώς αποτελεί την κυρίαρχη λύση για την μείωση των εισαγωγικών ειδών και δη την κερδοσκοπική δράση των πολυεθνικών εταιριών σε μια χώρα, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε άρθρα μου αλλά και σε ομιλίες μου.

Αποτελεί δε το «ψαλίδι» για την αποκόλληση των χωρών από την οικονομική εξάρτηση και τον δανεισμό, καθώς θεμελιώνει τον μεταβατικό δρόμο από την ομηρία στην απελευθέρωση.

Από εκεί και έπειτα μπορεί κανείς να δει πιο ξεκάθαρα και ολοκληρωμένα την συνολική εικόνα της Ευρωπαικής Ενοποίησης και να αποφασίσει με καθαρή γνώση εάν επιθυμεί να ανήκει εκεί.

 

Και φυσικά όλες αυτές οι πολιτικές χειρονομίες διόλου ευπρόσδεκτες είναι από την Ευρωπαική Επιτροπή. Η συμμαχία Merkcron (Merkel + Macron) δεν οραματίζεται σίγουρα γα το μέλλον της Ευρώπης, αλλά για τα συμφέροντα της κάστας που υπηρετούν, του διεθνές κεφαλαίου και των υποπροιόντων του.

Η Ιστορία όμως καταγράφει και όπως έχω προπεί σε άλλα άρθρα μου έχει στρωθεί το έδαφος για τις ανατροπές που δεν θα επιτρέψουν την Ευρωπαική Ολοκλήρωση , καθώς αυτή δεν ήρθε την ώρα που χρειαζόταν, διότι δεν υπήρξε ποτέ σαν πραγματιστική σκέψη αλλά σαν ιδεολογική σαπουνόπερα που αποπροσανατόλισε τους λαούς.

Μέρκελ και Μακρόν έχουν πάρει απλά μια εκβιαστική παράταση από την Ιστορία να αποδείξουν το ανορθόδοξο , δηλαδή την εξέλιξη των λαών μέσα από την συρρίκνωσή τους…
*Παναγιώτα Μπλέτα– Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

Facebook/Twitter: Panagiota Bletas

 

- Διαφήμιση -