- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο του δικτύου πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα «ΙΩΝΙΑ», (Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) από τις 12:00 έως τις 18:30.

Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Πύλου – κ. Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ενώ έχουν προσκληθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ www.sustainable-city.gr.

Το δίκτυο ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ έχει συσταθεί από 31 Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο ίδρυμα και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος Κύπρου.

Σκοπός της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ είναι να οργανώσει την υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας κι έξυπνων πόλεων. Ο φορέας θα παρέχει τεχνογνωσία, καθώς και την απαραίτητη δικτύωση με φορείς και Δήμους του εξωτερικού, ώστε να διαμορφώνονται ισχυρές προτάσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου, των έργων και καινοτόμων εφαρμογών υπό την αιγίδα του δικτύου, καθώς και η πρώτη γενική συνέλευση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Το συνέδριο και η γενική συνέλευση θα μεταδοθούν ζωντανά από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο www.vvv.gov.gr/webtv.

- Διαφήμιση -