- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Το πρόγραμμα δια βίου μάθησης «Κωστής Παλαμάς» υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει «Σχολείο» δωρεάν σεμιναριακών μαθημάτων με σκοπό την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Η αξία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι διττή, καθώς από τη μία παρέχει γνώσεις στους ίδιους τους συμμετέχοντες και από την άλλη ενισχύει μακροπρόθεσμα τον τουριστικό τομέα της χώρας. Οι «μαθητές» αφού αναγνωρίσουν τα πολιτισμικά εφόδια της χώρας- μνημεία, θάλασσα, παραλίες- μπορούν στη συνέχεια, αξιοποιώντας τις τεχνικές επικοινωνίας να τα προβάλλουν ως τουριστικά αξιοθέατα, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες. Οι παραλίες της Αττικής, οι μαρίνες των Νοτίων Προαστίων, το έργο ανάπλασης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό και τα αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας είναι ορισμένες μόνο από τις  με εξαιρετικό τουριστικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Σχολείο» δεν μένει μόνο στα όρια της πρωτεύουσας, αλλά επισκέπτεται πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, διευκολύνοντας τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων ατόμων, οι οποίοι δυνητικά θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα βελτιωμένο τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Επόμενος σταθμός του «Σχολείου» είναι η Κόρινθος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Κορίνθου τα μαθήματα, από τις καθηγήτριες Μαρινοπούλου και Μαυρολέων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.

kapod

Το Attica Coast συνομίλησε με τον κ. Κατσιάνη Δημήτρη, έναν εκ των υπευθύνων του προγράμματος, ο οποίος διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις Θεματικές Ενότητες: Πολιτισμός και Επικοινωνία, Δημοσιογραφία και ΜΜΕ και Εφαρμοσμένη Επικοινωνία. Ο κάθε συμμετέχων παρακολουθώντας 2-3 σεμιναριακά μαθήματα, ένα από κάθε ενότητα, έχει τη δυνατότητα και να αποκτήσει την απαραίτητη κατάρτιση στα θέματα πολιτισμού, και στη συνέχεια με τη βοήθεια των επικοινωνιακών μέσων να τα προβάλλει στο ευρύτερο κοινό, με σκοπό την άνοδο του τουρισμού.

paralia

«Πρωταρχικός στόχος του εγχειρήματος είναι να προσφέρει δεξιότητες και πολύτιμες γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες», προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερη η προβολή του ελληνικού πολιτισμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στις υπηρεσίες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιάνης. Μάλιστα όλοι οι εκπαιδευόμενοι ανεξαιρέτως στο τέλος του προγράμματος θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως ήταν φυσικό το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστή Παλαμά» έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό, το οποίο συνήθως γεμίζει δύο μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας. Μάλιστα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν είναι μόνο μικρής ηλικίας ή νέοι άνεργοι αλλά υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι ηλικίας 60 έως 65 ετών, οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κατσιάνης, το «Σχολείο» στο πλαίσιο της πανελλαδικής κάλυψης πρόκειται επίσης να ταξιδέψει στη Λάρισα, τον Πύργο και τη Λέσβο, ενώ θα ακολουθήσουν τα «Σχολεία» σε Αθήνα και άλλες πόλεις της επαρχίας.

Γενικά πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Τουριστικής Βιομηχανίας, η οποία κατά ένα μεγάλο βαθμό στηρίζεται στον αρχαιολογικό, πολιτιστικό και θαλάσσιο τουρισμό.

attikh

 

- Διαφήμιση -