- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο Τραμπ έχει ήδη εξασφαλίσει 276 εκλέκτορες, έξι περισσότερους από όσους χρειαζόταν για να εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Κατά τη νικητήρια ομιλία του προς τους υποστηρικτές του ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως θα είναι «πρόεδρος όλων των Αμερικανών». «Ήρθε η ώρα να θεραπεύσουμε τις πληγές του διχασμού, η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός (…) Προσεγγίζουμε όσους δεν με στήριξαν, ώστε μαζί ενωμένοι να χτίσουμε ξανά τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον, του τηλεφώνησε και τον συνεχάρη για τη νίκη του και ο ίδιος της εξέφρασε από την πλευρά τα συγχαρητήριά του για τις υπηρεσιες που προσέφερε στη χώρα.

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε ολόκληρος ο πλανήτης τα αποτελέσματα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στους εκλέκτορες με 288-215 και είναι ο νικητής των εκλογών και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ήδη πάντως οι διεθνείς αγορές έχουν αντιδράσει με σοκ και δέος στο ενδεχόμενο της τελικής επικράτησης του Τραμπ.

Στις 6.15, οι προβολές των New York Times έδιναν 95% πιθανότητες νίκης για τον Τραμπ, ο οποίος κέρδισε περισσότερες κρίσιμες πολιτείες από όσες αναμενόταν.

Όπως έχουν τα αποτελέσματα στις 8.50, ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει 307 εκλέκτορες, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον “μαγικό” αριθμό των 270 εκλεκτορικών ψήφων.

http://admin.noz.gr/Uploads/mapeleus10.jpg

http://admin.noz.gr/Uploads/mapeleus12.jpg


Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, μιλώντας στους ψηφοφόρους της υποψήφιας των Δημοκρατικών στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε πως το αποτέλεσμα των εκλογών παραμένει αβέβαιο, σημειώνοντας ότι “υπάρχουν ακόμα ψήφοι που δεν έχουν καταμετρηθεί, πρέπει να περιμένουμε”.

Αφού ευχαρίστησε τους φίλους της Χίλαρι Κλίντον για την προσπάθεια τους, τους κάλεσε να πάμε για ύπνο και “θα τα πούμε αύριο”.

“Δεν τελειώσαμε ακόμα, ας καταμετρηθούν οι ψήφοι και θα τα πούμε”, κατέληξε.

Η κίνηση της Κλίντον να μην εμφανιστεί η ίδια, αλλά να μιλήσει ο εκπρόσωπος της, έγινε αντιληπτή από φίλα προσκείμενους στον Τραμπ σχολιαστές ως έμμεση και αγενή αποδοχή της ήττας της.

Η Κλίντον κερδίζει τις εξής πολιτείες: Καλιφόρνια (55), Κολοράντο (9), Κονέκτικατ (7), Ντελάγουερ (3), Χαβάη (4), Ιλινόις (20), Μέριλαντ (10), Μασαχουσέτη (11), Νιού Τζέρσεϊ (14), Νέο Μεξικό (5), Νέα Υόρκη (29), Όρεγκον (7), Ρόουντ Άιλαντ (4), Βερμόντ (3), Βιρτζίνια (13), Περιφέρεια της Κολούμπια (3), Πολιτεία της Ουάσινγκτον (12), Νεβάδα (6)

Ο Τραμπ κερδίζει τις εξής πολιτείες: Αλαμπάμα (9), Αρκάνσας (6), Νότια Καρολίνα (9), Βόρεια Καρολίνα (15), Βόρεια Ντακότα (3), Νότια Ντακότα (3),Φλόριντα (29), Τζόρτζια (16), Άινταχο (4), Ιντιάνα (11), Άιοβα (6), Κάνσας (6), Κεντάκι (8), Λουιζιάνα (8), Μισισίπι (6), Μισούρι (10), Μοντάνα (3), Νεμπράσκα (5), Οχάιο (18), Οκλαχόμα (7), Τενεσί (11), Τέξας (38), Γιούτα (6), Δυτική Βιρτζίνια (5), Ουαϊόμινγκ (3),  Αλάσκα (3), Πενσιλβάνια (20) Ουισκόνσιν (10), Αριζόνα (11)

Προβολές αποτελεσμάτων

Στις 9.45 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κέρδισε την Αριζόνα.

Στις 9.30 το CNN ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ κέρδισε το Ουισκόνσιν.

Στις 8.50 οι New York Times ανακοίνωσαν ότι ο Τραμπ κέρδισε την Πενσιλβάνια.

Στις 8.40 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κέρδισε την Αλάσκα.

Στις 7.10 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κερδίζει την Αιόβα.

Στις 6.50 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κέρδισε την Τζόρτζια.

Στις 6.40 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον κέρδισε την Ουάσιγκτον Στέιτ.

Στις 6.15 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον κέρδισε τη Νεβάδα και το Όρεγκον και ο Τραμπ τη Νεμπράσκα και τη Γιούτα.

Στις 6.00 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον κέρδισε την Καλιφόρνια και τη Χαβάη και ο Τραμπ κερδίζει το Άινταχο.

Στις 5.45 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ παίρνει τη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Στις 5.35 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον κέρδισε το Κολοράντο και τη Βιρτζίνια.

Στις 5.30 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κέρδισε το Οχάιο.

Στις 5.15 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον κερδίζει το Νέο Μεξικό και ο Τραμπ κερδίζει το Μισούρι.

Στις 5.00 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ παίρνει τη Μοντάνα.

Στις 4.40 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον παίρνει το Κονέκτικατ και ο Τραμπ τη Λουιζιάνα.

Στις 4.15 ανακοινώθηκε ότι ο Τραμπ κερδίζει το Τέξας και το Αρκάνσας.

Στις 4.00 ανακοινώθηκε ότι η Κλίντον παίρνει τη Νέα Υόρκη, ενώ ο Τραμπ το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, το Ουαϊόμινγκ, τη Β. Ντακότα και τη Ν. Ντακότα.

Είναι νωρίς για να κριθούν οι πολιτείες της Αριζόνα, του Κολοράντο, του Μίσιγκαν, της Μινεσότα και του Ουισκόνσιν.

Στις 3.30, το CNN ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ παίρνει την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας και της Αλαμπάμα.

Στις 3.00
δόθηκαν νέες προβλέψεις από το CNN. Η Κλίντον κέρδισε τις πολιτείες του Ιλινόις, του Νιού Τζέρσι, της Μασαχουσέτης, του Μέριλαντ, του Ρόουντ Άιλαντ, του Ντελάγουερ και το Ντίστρικτ οφ Κολούμπια.

Ο Τραμπ τις πολιτείες της Οκλαχόμα, το Τενεσί και το Μισισίπι.

Στις 2.30 το CNN ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ πήρε τη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ το Οχάιο και η Β. Καρολίνα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κριθούν, καθώς τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά.

Στις 2 το πρωί δόθηκαν τα πρώτα exit polls, τα οποία δίνουν νίκη του Τραμπ στην Ιντιάνα και στο Κεντάκι, νίκη της Κλίντον στο Βερμόντ.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στη διαδικασία θεωρείται μεγάλη και δεν αποκλείεται να σημειωθεί ρεκόρ.
- Διαφήμιση -