- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Η κύρια εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών 2018 θα πραγματοποιηθεί  από τον LOGOS-SLOVO Α-Ω ως φεστιβάλ την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Ιουνίου σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης & τον ΟΑΠΠΑ, ταυτόχρονα  με εκατοντάδες άλλες εκδηλώσεις σε ολόκληρο  τον πλανήτη.

Η εκδήλωση της Παρασκευής 29 Ιουνίου θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Βάρης & στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου Βάρης μεταξύ 10.00-13.45 και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις αστρονομίας από βραβευμένους μαθητές για παιδιά, θεατρική παράσταση, διαδραστικά παιχνίδια & πειράματα για παιδιά & έκθεση μετεωριτών.

asteroidday

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση μεταξύ 15.00-21.00 στην Αίθουσα Ιωνία του Δημαρχείου Βούλας, Λ. Καραμανλή 18, 166 73 Βούλα –Voula Town Hall.

Στην εκδήλωση  αυτή θα συμμετέχουν  με σημαντικές ομιλίες κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, ερευνητές  & αστροφυσικοί, θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις και συνομιλίες με αστροναύτες & ξένους επιστήμονες παγκοσμίου φήμης, ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοικτή με ελεύθερη είσοδο , υπό την μορφή φεστιβάλ προς το ευρύ  κοινό   με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τους   αστεροειδείς, μετεωρίτες και κομήτες στο ηλιακό μας σύστημα.

Ακόμη θα υπάρχει έκθεση αυθεντικών μετεωριτών από την Συλλογή Aeroliths Collection Theodossiou, εικαστική έκθεση με θέμα «Τους Μετεωρίτες» από την Πολυτίμη Μαχαίρα & ποιοτική μουσική με την contralto Halina Hrynko.

Θα ανακοινωθούν επίσης από τον Τάκη Θεοδοσίου πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την  δημιουργία αλλά και την ιστορία κρατήρων μετεωριτικής προέλευσης στον ελλαδικό χώρο.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μοίρασμα δώρων με κληρώσεις για το κοινό (πρώτο έπαθλο-τηλεσκόπιο), μπουφέ εδεσμάτων & τηλεσκοπική παρατήρηση μετά τις 21.00 με την συμμετοχή των ομάδων της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος -Παράρτημα Σαλαμίνας & της Αστρονομικής Εταιρείας Δ. Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών 2018 μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τάκη Θεοδοσίου στο 6945 822710 και να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας στο www.asteroidday.gr

 

ΠΗΓΗ:www.notosnet.gr

- Διαφήμιση -