- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Σχέδιο για φόρο σε όλες τις τραπεζικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές φέρεται να έχει στα σκαρία το οικονομικό επιτελείο με σκοπό να αποφευχθεί η περίπτωση της ενεργοποίησης του «δημοσιονομικού κόφτη». Τα τελευταία στοιχεία άλλωστε από την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού έδειξαν σημαντική υστέρηση τον Ιούλιο, λόγω υποαπόδοσης κάποιων φόρων γεγονός που αποτελεί “καμπανάκι” για τη συνέχεια εν μέσω και της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, η επιβολή ενός τέτοιου φόρου (1 με 2 τοις χιλίοις), θεωρεί η κυβέρνηση, δεν θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ωστόσο η πρόταση φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις τόσο από την Τρόικα όσο και από τις τράπεζες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τους πολίτες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους.

Οι Θεσμοί απ’ την πλευρά τους φοβούνται ότι ένας τέτοιος φόρος θα επηρεάσει και τη χρήση του πλαστικού χρήματος υπονομεύοντας κατ’ ουσίαν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δίνοντας και άλλο χώρο στη φοροδιαφυγή.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας δρόμου από το κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζεται ώστε να εισπραχθούν τα απαιτούμενα έσοδα, ώστε να μην υπάρξει η απαίτηση από τους δανειστές για έξτρα μέτρα

- Διαφήμιση -