- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του. Στις μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία  στο κοινό να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσει τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

 

Για το διάστημα 8 με 10 Απριλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει εργαστήρια χορού και θεάτρου για μικρούς και μεγάλους, μία διάλεξη για νέους,  αλλά και μία μουσική εκδήλωση.

 

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 8 – 10 Απριλίου περιλαμβάνουν:

 

  • Διάλεξη για νέους

 

Μα τι μπορώ να κάνω εγώ για τους πρόσφυγες; – 08.4.2016,  Ώρα 17.00

Φοιτητές από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και μαθητές από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης συζητούν για την πρωτοβουλία τους και τις εμπειρίες που αποκόμισαν προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, υπό δύσκολες συνθήκες.

Συντονισμός: Αλεξάνδρα Ανδρούσου & Μάγδα Αποστόλου, καθηγήτριες

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.

               

 

  • Θεατρικό εργαστήριο για εφήβους

 

Λέξεις στο Πάρκο άκουγαν Μουσική – 09.4.2016,  Ώρα 11.00

Αντλώντας έμπνευση από τις έννοιες του βιβλίου, της όπερας και της φύσης, τα βασικά στοιχεία που απαρτίζουν το ΚΠΙΣΝ, έφηβοι 13-18 ετών, καλούνται να δημιουργήσουν μία αυτοσχέδια pop-up θεατρική πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα εξερευνήσουν τις νέες εφαρμογές των παραστατικών τεχνών.

 

Με τη χρήση νέων μέσων, πολλή φαντασία και πνεύμα συνεργατικότητας, οι συμμετέχοντες θα γευτούν τη σύγχρονη μορφή του θεάτρου και θα επιδοθούν σε δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς!

 

Για εφήβους 13-18 ετών.

 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δημήτρης Μπογδάνος, σκηνοθέτης-θεατρικός παιδαγωγός

Ειδικός συνεργάτης: Μαρία Δημητρίου, θεατρολόγος-παιδαγωγός

 

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

 

 

  • Εργαστήριο χορού για μικρούς & μεγάλους

 

Enter στο Χορό/Volume– 10.4.2016,  Ώρα 12.00

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του χορού, όπως αυτός διαμορφώνεται, εξελίσσεται και διδάσκεται σήμερα στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μία περιήγηση από καθηγητές και σπουδαστές της σχολής, που θα ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο αυτό κόσμο!

 

Κείμενα: Στεριανή Τζιντζιλώνη

Πιάνο: Ευρυδίκη Αμπάλοβα
Θοδωρής Ρέγκλης

Επιμέλεια Ασκήσεων: Εριφύλη Εφραιμίδου,
Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Γιάννης Ντοντσάκης
Αγγελική Σίμου
Γιάννης Τσιγκρής

Επιμέλεια Εκδήλωσης: Γιάννης Ντοντσάκης

 

 

  • Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

 

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 10.4.2016,  Ώρα 19.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

 

Με τους: Μαρία Μητσοπούλου, υψίφωνος

                 Δημήτρη Πακσόγλου, τενόρος

                  Χρύσανθο Αλισάφη, πιάνο

 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.snfcc.org/visitors-center/events/?lang=el.

 

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών για τις προεγγραφές και τυχόν άλλες διευκρινίσεις:

Τηλ: 210 8778396/8

Email: visitorscenter@snfcc.org.

Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

- Διαφήμιση -