- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμός Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής εκδήλωση τιμής του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου για τα 50 χρόνια προσφοράς του στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στις 19:30, στο πολιτιστικό κέντρο «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Καραμανλή 18, Βούλα). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο: «Χρήστος Νικολόπουλος – Η ζωή μου… τα τραγούδια μου» από τον Γιώργο Λιάνη και τον συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη.

 

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικές εκπλήξεις με τα σημαντικότερα τραγούδια του συνθέτη με σολίστα στο μπουζούκι τον ίδιο και τη συμμετοχή του Κώστα Μακεδόνα και της Ζωής Παπαδοπούλου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

Η μυθιστορηματική βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή, αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα. Οι σπουδαίοι συνοδοιπόροι και το κλίμα των εποχών που έλαμψαν μαζί του σε συνδυασμό με το σήμερα, όπου ο Νικολόπουλος συνεχίζει να μας χαρίζει στάγματα μέσα από το ανεξάντλητο οπλοστάσιό του.

Όλα αυτά, και άλλα μοναδικά, μέσα από τη ματιά του Κώστα Μπαλαχούτη, ενός διακεκριμένου μουσικού ερευνητή, συγγραφέα και ξεχωριστού ανθρώπου του τραγουδιού.

Ο Μπαλαχούτης σε κάθε κεφάλαιο «καδράρει» το κοινωνικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό περίγραμμα των περιόδων που λειτούργησε ο Νικολόπουλος και στη συνέχεια βάζει τον πρωταγωνιστή του σε «πρώτο πρόσωπο» να διηγείται τη ρότα του, τα λιμάνια, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ταξιδιού και των συνταξιδιωτών του.

Αποτέλεσμα μια βιογραφία που δίχως να «αρνείται» το ιστορικό της βάρος θυμίζει σε πολλά σημεία της ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

- Διαφήμιση -