- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Την περίοδο των Χριστουγέννων ο Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)μετατρέπεται σ’ ένα ονειρικό τοπίο.

Με τη σκηνοθετική επιμέλεια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη και τη συνεργασία στα κοστούμια του Λάζαρου Τζοβάρα, αγαπημένοι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής (η Χάρις Αλεξίου, η Κόρα Καρβούνη, η Όλια Λαζαρίδου, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η Ιωάννα Παππά, ο Μιχάλης Σαράντης και ο Χάρης Φραγκούλης) αφηγούνται παραμύθια των Αδελφών Γκριμ, του Ντίλαν Τόμας, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, του Μισέλ Τουρνιέ, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά και σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 22/12, 18.00 & Σάββατο 5/1, 18.00

Αδερφοί Γκριμ: Παραμύθια

Οι ηθοποιοί Iωάννα Παππά και Μιχάλης Σαράντης διαβάζουν τέσσερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ («O xαρούμενος κορυδαλλός», «Η έξυπνη χωριατοπούλα», «Το παιδί της Παναγίας», «Οι τρεις νάνοι του δάσους»), των παραμυθάδων που συνέλεγαν παραδοσιακές ιστορίες και τις αποτύπωναν στο χαρτί δημιουργώντας μια συλλογή με περισσότερα από 200 παραμύθια. Τους συνοδεύει στην άρπα η Λίλια Εσίποβα.

Τρίτη 25/12, 18.00 και Τρίτη 1/1, 18.00

Ντίλαν Τόμας: Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία

Η Όλια Λαζαρίδου και ο Γιώργος Νανούρης αφηγούνται «Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία», μια αυτοβιογραφική ματιά στα Χριστούγεννα από τον Ντίλαν Τόμας, έναν από τους σημαντικότερους Άγγλους ποιητές. Γεμάτη εικόνες, μυρωδιές και φαντασία, αυτή η χριστουγεννιάτικη ιστορία θα μας κάνει να ξανανιώσουμε για λίγο παιδιά και να θυμηθούμε πώς ήταν οι γιορτές κάποτε.

Τετάρτη 26/12, 18.00 & Πέμπτη 27/12, 18.00

Έλληνες συγγραφείς: Ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

Η Χάρις Αλεξίου διαβάζει επιλεγμένα παραμύθια για τα Χριστούγεννα -και όχι μόνο- γραμμένα από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς: «Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω κάτω!» της Μαρίας Παπαγιάννη, «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο» του Δημήτρη Παπαδόπουλου, «Ο Γουργούρης» της Τασούλας Επτακοίλη, και «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει ‘Αγιος Βασίλης» του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Τη συνοδεύει στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.

Παρασκευή 28/12, 18.00 & Πέμπτη 03/01, 18.00

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα

Ο ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης διαβάζει τρία από τα πιο γνωστά χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Το Χριστόψωμο», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Φώτα Ολόφωτα», που στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται το παπαδιαμαντικό σύμπαν και οι χαρακτήρες του. Στα κρουστά τον συνοδεύει ο Μανούσος Κλαπάκης.

Τετάρτη 2/1, 18.00 & Παρασκευή 4/1, 18.00

Φ. Ντοστογιέφσκι, Μ. Τουρνιέ: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Η Κόρα Καρβούνη και ο Χάρης Φραγκούλης αφηγούνται τα διηγήματα «Το ουράνιο χριστουγεννιάτικο δέντρο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και «Ο γάιδαρος και το βόδι» του Μισέλ Τουρνιέ. Σ’ αυτές τις ιστορίες, ένα αγόρι στη Ρωσία και ένας γάιδαρος από τη φάτνη της Βηθλεέμ δίνουν το δικό τους ορισμό των Χριστουγέννων.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή στο SNFCC.org. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 12/12 στις 14.00 για τις αφηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 28 Δεκεμβρίου ενώ για τις αφηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως τις 5 Ιανουαρίου η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 19/12 στις 13.00. Για παιδιά από 4 ετών.

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες, καθώς και το σύνολο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες του ιδρύματος στα social media @SNFCC.

- Διαφήμιση -