- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε πλήρη σύνθεση, διοργανώνει o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στο «Apollo Divani Palace». Η εκδήλωση, εκτός από γιορτινό, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς αποφασίστηκε να υπάρχει ένα συμβολικό τίμημα στο εισιτήριο εισόδου ύψους 5€ και το σύνολο των εσόδων να διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις για το σύνολο των μαθητών, τόσο της Πρωτοβάθμιας, όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και πρόσκληση δημοτών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε κάθε συμφωνική συναυλία της Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μία παραμυθένια συναυλία, στο πνεύμα της πιο μαγικής γιορτής του χρόνου που κρύβει… μυστικά συστατικά που θα απογειώσουν ατμόσφαιρα και μουσική. Μια μαγική συνταγή με «βάση» την αρχαιότερη συμφωνική ορχήστρα της χώρας και «προσθέτοντας» ένα ραγδαία ανερχόμενο μαέστρο, ένα απαιτητικό αλλά και ελκυστικό πρόγραμμα με σολίστες διακεκριμένους μουσικούς. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Παντελή Κογιάμη, θα ερμηνεύσει την ειδυλλιακή, βαγκνερικής επιρροής, εισαγωγή από το έργο «Χένσελ και Γκρέτελ» του Χούμπερντινκ και την -ταυτισμένη με τα Χριστούγεννα- Σουίτα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκυ. Μεταξύ των έργων αυτών, δύο δραστήρια μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο Νίκος Μάνδυλας (βιολί) και ο Μάνος Γουβέλης (βιόλα), θα αναμετρηθούν με τη μελωδική και ανάλαφρη «Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα» του Μότσαρτ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τύπο μουσικού έργου, το οποίο επιτρέπει στους σολίστ να αναδυθούν μέσα από το σώμα της Ορχήστρας ως «ίσοι συνομιλητές».

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΕΝΓΚΕΛΜΠΕΡΤ ΧΟΥΜΠΕΡΝΤΙΝΚ (1854 – 1921)

Χένσελ και Γκρέτελ, Εισαγωγή

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756 – 1791)

Συμφωνία κοντσερτάντε για βιολί, βιόλα και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα, K.364

ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ (1840 – 1893)

Σουίτα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης», έργο 71a

 

Νίκος Μάνδυλας, βιολί – Μάνος Γουβέλης, βιόλα

Παντελής Κογιάμης, μουσική διεύθυνση

 

Τιμή εισιτηρίου: 5 € – Το σύνολο των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διάθεση εισιτηρίων: Ταμείο Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) Καθημερινές από τις 08.00 έως τις 14.00. Εκτάκτως την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το Ταμείο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 19.00.

Πληροφορίες: Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τηλ. 2132020141/142

- Διαφήμιση -