- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου που πραγματοποιήθηκαν στην ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Εκατοντάδες δημότες με τα παιδιά τους διασκέδασαν με μουσική, διαδραστικά παιχνίδια, φουσκωτά παιχνίδια, χορούς, ξωτικά, μάγους, τον Αϊ Βασίλη, δημιουργικά εργαστήρια, Face Painting, ενώ προσφέρθηκαν σε όλους Χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έδωσε το δικό της χρώμα στη γιορτή παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με δράσεις οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι «ΑΚΜΗ» και «ΌΜΗΡΟΣ».

Σημειώνεται ότι η πλατεία Πηγάδας ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον Δήμο Πειραιά και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί στην πλατεία και μια νέα παιδική χαρά.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, στην Παλαμηδίου και Παύλου Μελά (πεζόδρομος) και στην Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου, από τις 11:30 έως τις 14:30.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Εύχομαι χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους. Δεν πανηγυρίζουμε γι΄ αυτή την πλατεία, γιατί η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να αποδοθεί στους δημότες και στα παιδιά πολύ νωρίτερα, αλλά λόγω ορισμένων σφαλμάτων και προβλημάτων από το παρελθόν, ξέρετε ότι είχε καθυστερήσει. Όμως νομίζω ότι ολοκληρώνεται μια πραγματικά υπέροχη πλατεία, με χώρους για τα παιδιά και για τους μεγαλύτερους. Είπαμε να μην κάνουμε εγκαίνια με την κλασική μορφή των εγκαινίων με κόψιμο κορδέλας κ.λ.π., αλλά να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις για τα παιδιά πριν τα Χριστούγεννα για να το χαρούν. Χαιρόμαστε την πλατεία, θα χαρούμε κι άλλες στο μέλλον. Θα ήθελα να καλέσω όμως όλους τους κατοίκους της περιοχής και τους καταστηματάρχες να την προστατέψουμε όλοι μαζί. Είναι «αμαρτία» να δίνονται χρήματα από την τσέπη των δημοτών και κάθε βράδυ να σπάνε παγκάκια, να σπάνε περιφράξεις, τα κατοικίδια ζώα να κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο. Είμαστε φιλόζωοι αλλά ζητάω απ’ όλους να προστατέψουμε αυτήν την πλατεία.
Χαιρόμαστε που έχουμε όλοι τα παιδιά μας εδώ και τα βλέπουμε να χαμογελάνε και να παίζουν παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες αλλά και καλύτερες στιγμές στον Πειραιά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, που πραγματικά αυτές τις μέρες κουράστηκαν για να μπορέσουμε να προλάβουμε αυτήν τη μέρα ώστε να έχουμε αυτή τη γιορτή εδώ. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους».

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Πηγάδας έδωσαν το «παρών» οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Κυριάκος Σιγαλάκος, Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας κ. Νίκος Καλαμακιώτης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Κούβαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, ο Σύμβουλος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Αλιφραγκής και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

 

- Διαφήμιση -