- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

από το www.vimaonline.gr

Ο φάκελος Υδρούσα ανοίγει στις δικαστικές αίθουσες στις 6 Απριλίου 2017 και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν ενώπιον των Δικαστών του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για τον τρόπο που εκδόθηκαν εγκρίσεις σχετικές με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Υδρούσα Αναπτυξιακή ΙΚΕ»,  ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου, των ιδιοκτητών της Υδρούσας αδελφών Αλαμανή  κατά της εταιρείας  στην οποία συμμετέχουν οι Νεκτάριος Νικολόπουλος και  Κ. Σελίμης και κατά της Διευθύντριας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Της υπόθεσης έχει επίσης επιληφθεί ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, ενώ ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος για ενδεχόμενες ποινικές και διοικητικές ευθύνες ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών για την έγκριση εγκατάστασης πλωτών εξεδρών στο νησί.

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης θα παραστεί στο Δικαστήριο ως Πολιτική Αγωγή.

Συμπληρωματικά να αναφερθεί πως ο Δήμος έχει επίσης  προσφύγει στο 5ο Τμήμα του ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) Ανατολικής Αττικής σχετικά με την ακύρωση της σφράγισης του νησιού απ΄την Πολεοδομία του Δήμου τον Αύγουστο του 2015.

Αγωγές ύψους 600.000 ευρώ κατά του Δημάρχου

Εν τω μεταξύ, αγωγές ύψους 600 000 € κατά του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, κατέθεσαν οι επιχειρηματίες Νεκτάριος Νικολόπουλος και Κωνσταντίνος Σελίμης, ιδιοκτήτες της εταιρείας «Υδρούσα Αναπτυξιακή ΙΚΕ», για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία εισάγεται στο Πρωτοδικείο για συζήτηση στις 19/10/2017.

Ο δήμαρχος είχε από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και είχε κάνει γνωστό στους επενδυτές ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια τους.

Εν όψει της επικείμενης δίκης ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε πως το νησάκι Υδρούσα βρίσκεται σε Ζώνη Απόλυτης Προστασίας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 254/2004 και ως δημοτική αρχή, τόνισε πως “οφείλουμε να διασφαλίσουμε αυτό το δίχτυ προστασίας”.

- Διαφήμιση -