- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου είναι η Βουλιαγμένη. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός στα παράλια του Σαρωνικού. Στη μεγάλη δαντελωτή παραλία που απλώνεται η πόλη, σχηματίζονται και δύο μοναδικής ομορφιάς χερσόνησοι του Καβουρίου και του Λαιμού.
Απέχει μόνο 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, έχει διατηρήσει σχεδόν ανέπαφο το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της και στην δόμηση έχει επικρατήσει το μέτρο και η φινέτσα. Αποτελεί την ακριβότερη ίσως περιοχή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα πιο τουριστικά νότια προάστια της Αθήνας με οργανωμένες παραλίες και ξενοδοχεία.

vouliagmeni1
Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Οφείλει το όνομά της στην ομώνυμη λίμνη που δημιουργήθηκε από καθίζηση του εδάφους (εκεί παραπέμπει και το όνομά της) στο μακρινό παρελθόν και έχει ιδιαίτερα μεγάλο βάθος.

ÔÅËÉÊÏÓ CLIFF DIVING ËÉÌÍÇ ÂÏÕËÉÁÃÌÅÍÇÓ

vouliagmeni6
Αρχικά η Βουλιαγμένη υπήρξε παραθεριστική περιοχή, στην οποία σταδιακά αναπτύχθηκαν και μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες. Ο οικισμός μέχρι το 1929 ανήκε διοικητικά στην κοινότητα Κορωπίου. Από το 1929 μέχρι το 1935 αποτέλεσε οικισμό της κοινότητας Βάρης, ενώ από το 1935 αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα. Η κοινότητα Βουλιαγμένης αναγνωρίστηκε σε δήμο το 1985. Ο Δήμος Βουλιαγμένης διατηρήθηκε μέχρι το 2010, οπότε καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ο οικισμός της Βουλιαγμένης, λόγω της αυξανόμενης οικιστικής επέκτασης των νοτίων προαστίων, έχει ενωθεί σήμερα με το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

Τις τελευταίες δεκαετίες η Βουλιαγμένη έχει εξελιχθεί στην ακριβότερη περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής για αγορά κατοικίας και σε μία από τις ακριβότερες της Ευρώπης.

vouliagmeni5

vouliagmeni3

 

- Διαφήμιση -