- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο Δημήτρης Ψύχας σημειώνει ότι η χρήση του ήχου, ως θεραπευτική οδός, είναι μια ενδεδειγμένη προσέγγιση για την κλινική αντιμετώπιση του άγχους, ευγενής και ασφαλής, ωστόσο προσιτή και απλή στην εφαρμογή της.

Του Δημήτρη Ψύχα*

Το στρες μπορεί να έχει σοβαρή επίπτωση στο βιολογικό σύστημα του ανθρώπου και σημαντικό ρόλο παίζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλος και νωτιαίος μυελός), που συνεργάζεται στενά με το ενδοκρινικό σύστημα του σώματος ώστε να ρυθμίζει τους μηχανισμούς του άγχους.

Το σώμα αντιδρά στο στρες με την ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, ρυθμίζοντας πολλές από τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος.

Η χρήση του ήχου, ως θεραπευτική οδός, είναι μια ενδεδειγμένη προσέγγιση για την κλινική αντιμετώπιση του άγχους, ευγενής και ασφαλής, ωστόσο προσιτή και απλή στην εφαρμογή της.

Οι ηχητικές δονήσεις έχουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και ψυχισμό;

«Ναι» απαντά, το Sound Healing (Ήχο- ιαματική) που ασχολείται με αυτήν και το αιτιολογεί επισημαίνοντας ότι η σύγχρονη επιστήμη συγκλίνει με την αρχαία γνώση, σύμφωνα με την οποία η ύλη προέρχεται από τη δόνηση και η πλέον αντιληπτή μορφή δόνησης είναι ο ήχος.

Τι κάνει η Ήχο-ιαματική;

Με στόχο την ίαση χρησιμοποιεί τον ήχο και την οργανωμένη μορφή του, τη μουσική.

Προσφέρει τη δυνατότητα θεραπευτικής αγωγής χωρίς φαρμακευτικά σκευάσματα, είναι σχετικά εύκολη στην εφαρμογή της και δεν έχει παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ψυχισμό, εφόσον εφαρμόζεται με γνώση και τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί;

Η Ήχο-ιαματική λειτουργεί με βάση τις αρχές της αντήχησης και του συντονισμού.

Μετά από επιστημονικές έρευνες, μελέτες και πειράματα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένες ηχητικές συχνότητες σχετίζονται με συγκεκριμένα σημεία και όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η εκπομπή αυτών των ηχητικών συχνοτήτων και ο συντονισμός με την ιδιοσυχνότητα των αντίστοιχων οργάνων, βοηθά στην ανακούφιση και σε πολλές περιπτώσεις στην ίαση των οργάνων αυτών.

* Ο Δημήτρης Ψύχας είναι Μουσικός, Ηχοθεραπευτής, Μουσικοθεραπευτής και Παραγωγός Θεραπευτικής Μουσικής
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Sonic Alignment

Κομνηνών 26, Πειραιάς, 18755

Tηλ.: 210-4316230

Κιν.:6978-844495

e-mail: demetriopsychas@gmail.com και demetriopsychas@yahoo.com

http://www.sonicalignment.com

https://www.facebook.com/sundaram.demetriospsychas?fref=ts

https://www.facebook.com/SonicAlignment?fref=ts

 

- Διαφήμιση -