- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

Κείμενο – Φωτογραφίες: Attica Coast

Σημείο αναφοράς, αλλά και εμπορικός πνεύμονας, η Βασιλέως Παύλου επί της οποίας απλώνεται η κεντρική Πλατεία της Βούλας που έχει ονομαστεί σε Πλατεία Ιμίων και απέχει μια «ανάσα» από την παραλία.

CAM01347

Ολόκληρη η Βασιλέως Παύλου, που πρακτικά ξεκινά απέναντι από την κεντρική είσοδο του Ασκληπιείου νοσοκομείου και απολήγει στο τέλος της Βουλιαγμένης, ελάχιστα μέτρα πριν την παραλιακή, είναι ταυτόχρονα ένας χώρος αναψυχής, διασκέδασης και συνεύρεσης παρεών. Παραμένει όμως και το σημαντικότερο εμπορικό σημείο της πόλης, με πολλά μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, παντοπωλεία, οπτικά, είδη δώρων, εστιατόρια, καφέ), υποκαταστήματα όλων των τραπεζών ελληνικών και ξένων (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Citi Bank, HCBC) και πολλά γραφεία επαγγελματιών (Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η συντακτική ομάδα του atticacoast).

CAM01352

Η Πλατεία της Βούλας (Πλατεία Ιμίων) έχει μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο και ποικιλόχρωμο στέκι, καθώς δίνει τη δυνατότητα πολλών επιλογών σε όλη την διάρκεια της ημέρας: από το να απολαύσεις τον καφέ σου ή το ποτό σου, μέχρι να γευτείς νόστιμα καλομαγειρεμένα πιάτα και πρωτότυπα γλυκά.

CAM01355

Η κίνηση στα καφέ, ακόμα και στα στέκια με φαγητό, αρχίζει από το πρωί, καθώς όσοι κατεβαίνουν για δουλειές ξεκλέβουν χρόνο για μια «μικρή απόδραση». Από το απόγευμα και έπειτα η Πλατεία σφύζει από ζωή και κίνηση.

Τα βράδια, και κυρίως το καλοκαίρι, συναγωνίζεται επάξια πολλά γνωστά και πολυσύχναστα «στέκια» στο κέντρο της Αθήνας ή και στην παραλία. Η ατμόσφαιρά της όμως είναι πιο ζεστή, πιο φιλική, περισσότερο παρεΐστικη.

Εξαιρετικά μαγαζιά, υπέροχες γεύσεις

 

CAM01361

Ελάχιστα μέτρα μετά την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, επί της Βασιλέως Παύλου (όπως έρχεται κάποιος από το Ασκληπιείο), αρχίζει ουσιαστικά «ο πνεύμονας» της πόλης και η κίνηση.

CAM01344

Τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» έχουν την «τιμητική» τους, καθώς έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες ένα εξαιρετικό μαγαζί με τον ομόνυμο τίτλο, στο οποίο βρίσκεις ό,τι πιο ωραίο και εκλεκτό παράγει η Κρήτη.

CAM01341

Δίπλα «Η ΦΟΝΤΑΝΙΝΑ», ένα υπέροχο καφέ-ρεστοράν, που είναι ανοιχτό από το πρωί και ανήκει στα παλαιότερα «στέκια» της περιοχής.

Στο απέναντι άκρο της Βασιλέως Γεωργίου απλώνεται η Πλατεία Ιμίων, με τα «τραπεζάκια έξω» από το πρωί.

CAM01348CAM01349

Από τα πρώτα μαγαζιά που άνοιξαν στην Πλατεία (και το πρώτο όπως μπαίνει κάποιος στην Πλατεία), βρίσκονται οι «ΝΑΪΑΔΕΣ» που εκτός των άλλων, το τελευταίο διάστημα «ειδικεύεται» και στους «ρακομεζέδες», όπως αναφέρεται και στην επιγραφή του μαγαζιού.

CAM01354

Δίπλα του βρίσκεται επίσης ένα από τα παλαιότερα στέκια της Πλατείας, η ταβέρνα-εστιατόριο «ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΕΖΕΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ».

CAM01357

Και για να αλλάξει λίγο το κλίμα (ή και οι γεύσεις) πριν φτάσει κάποιος στα άλλα μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, περνάει πρώτα μπροστά από τη ΔΩΔΩΝΗ με τις γνωστές γεύσεις στα παγωτά αλλά και με καφέ και άλλα πολλά.

CAM01360

Από το με γαλλικό αέρα «CAFÉ DE LA PAIX», ένα όμορφο διαχρονικό στέκι της Πλατείας και ένα νέο εξαιρετικό παγωτατζίδικο, το «ΠΑΓΩΤΟ», daily made ice cream σύμφωνα με όσα αναφέρονται χαρακτηριστικά στην επιγραφή του.

CAM01361CAM01366

Αμέσως μετά, ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά, το «DREAM GRILL», με μεγάλη και εξαιρετική ποικιλία φαγητών και με «φήμη» για την ψησταριά του.

CAM01367

Δίπλα, «νέα άφιξη» στην Πλατεία ονόματι «BAKERY», Χωριάτικος Φούρνος.

CAM01369

«TROUFA CHOCOLATE», δίπλα από τον φούρνο, επίσης «νέα άφιξη», με νεανικό χρώμα, πρωτότυπα γλυκά και κάθε είδους καφέ.

CAM01370

Ακριβώς δίπλα, το «κλασικό» και διαχρονικό «COFFY WAY», με γούστο και καλό καφέ.

CAM01371

Ακολουθεί το «best seller» των τελευταίων μηνών, «ΚΕΜΠΑΜΤΖΙΔΙΚΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟΝ», με ό,τι ακριβώς καταλαβαίνει κάποιος και μόνο από το όνομα.

CAM01374

Ένας ακόμα φούρνος «με ευρωπαϊκό αέρα», δίπλα ο «FRANK ZE PAUL BOULANGERIE», που ουσιαστικά αποτελεί άλλη μια «νέα άφιξη» στην Πλατεία.

CAM01377

Αυτό κι αν είναι «διαχρονικό στέκι», το «ΤΣΙΜΠΙΤΗΡΙ», παραδοσιακό ουζάδικο και καφενείο με μεζέ επίσης «κλασικό».

CAM01381

Ακριβώς στο τέλος της Πλατείας η «τελευταία νέα άφιξη» που λέγεται «CIRCA the eternal art of flavours», με «ειδίκευση» στις κρέπες και όχι μόνο!

Λίγο πριν το τέλος της Βασιλέως Παύλου

Η κίνηση συνεχίζεται και μετά το τυπικό τέλος της Πλατείας, πάντα κατά μήκος της Βασιλέως Παύλου.

CAM01383

Λίγα μόλις μέτρα από την Πλατεία, στη δεξιά πλευρά του δρόμου, το «The Deli Bar», ένα «all time» bar με καλή και διακριτική μουσική.

CAM01384

Λίγο παρακάτω, «γεύσεις Άπω Ανατολής», με το «BORACAY» με Sushi και ιαπωνική και φιλιππινέζικη κουζίνα.

CAM01388

Προχωρώντας λίγα μέτρα ακόμα, συναντάς ένα ακόμα «στέκι», το «koi sushi bar», που μαζεύει κόσμο από το απόγευμα.

CAM01390

Στο απέναντι πεζοδρόμιο, βρίσκεται ένας γκουρμέ φούρνος με ποικιλία προϊόντων, το «daily deli».

Το σκηνικό ολοκληρώνεται επί της Βασιλέως Παύλου, λίγα μέτρα μετά τον φούρνο, με ακόμα ένα καινούργιο μαγαζί, το «Rey Pablo», ένα όμορφο καφέ-μπαρ που σερβίρει και «ελαφρά πιάτα».

 

 

 

 

- Διαφήμιση -